Komodo Dancer liveaboard

Luxe liveaboard uit de Dancerfleet

Reis samenstellen

Komodo Dancer liveaboard

Komodo, Indonesie

Vanaf: € 2430

Boot
 • Luxe Liveaboard uit de bekende Dancerfleet!
 • 14 gasten, 16 bemanningsleden
 • Combineer met Bali of een rondreis over Flores!
 • Tot 4 duiken per dag

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Komodo Dancer

De Komodo Dancer is een schip uit de omvangrijke Dancer-vloot. Met zijn dertig meter lengte is dit een van de grotere schepen rond Komodo. De Komodo Dancer is gebouwd als traditionele Buginese-schoener, heeft twee masten en er kunnen veertien gasten aan boord.

Aan boord van de Komodo Dancer

De zestien bemanningsleden zorgen ervoor dat de befaamde Dancer kwaliteit ook op de Komodo Dancer wordt aangeboden. De hutten hebben allemaal hun eigen douche en airconditioning, en de handdoeken worden dagelijks vervangen.

Duiken met de Komodo Dancer

Komodo National Park is een duikgebied met een uitzonderlijk rijk en divers ecosysteem. De riffen zijn opgebouwd uit meer dan 250 soorten koraal en bewoond door ongeveer 1100 vissoorten. Als je kijkt naar de ligging van Komodo dan is duidelijk waarom Komodo zo goed bedeeld is. Komodo ligt namelijk precies op de scheidslijn van 2 zeeën. De Flores zee, die tropisch, warm en helder water aanvoert vanuit het noorden en de planktonrijke Indische Oceaan in het zuiden. Het is niet moeilijk voor te stellen dat deze combinatie een erg rijke visstand oplevert. Ontmoetingen met manta’s, napoleonbaarzen, hamerhaaien, scholen snappers en jacks en al het kleine spul zullen er zeker voor zorgen dat elke duik in een glimlach eindigt.


Er zijn twee speedboten die je naar de verschillende duikstekken rond Komodo brengen. Er worden dagelijks vier duiken aangeboden en tevens zijn landbezoeken inbegrepen. Het is mogelijk om met nitrox te duiken.

De live-a-boards met de routes Komodo National Park of Komodo Deep South duren zeven of 10 nachten met vertrek en einde in Labuan Bajo op Flores. In 2016 hebben ze een aantal 12-daagse duikreizen naar Komodo N.P East Sumbawa, Tulamben en Bali. Daarbij begin je op Flores en eindig je op Bali of v.v. We adviseren altijd een overnachting op Bali voordat je doorvliegt naar Labuan Bajo omdat in de meeste gevallen de vluchten niet aansluiten.

Duikreis Komodo Dancer liveaboard
vanaf € 2430 per persoon

 • 7 nachten route Komodo
 • Verblijf in een gedeelde 2-persoonshut
 • Volpension (alle maaltijden, non alcholische dranken, bier & wijn tijdens het diner)
 • 3-4 duiken per dag
 • Hike bij Gili Lawa Darat
 • Rinca trekking voor komodovaranen
 • Alle benodigde transfers

Prijsopties 2015

Komodo Dancer Twin hut Deluxe hut Master hut
7 nachten € 2430 € 2520 € 2655
10 nachten € 3285 € 3465 € 3645

Prijsopties 2016

Komodo Dancer Twin hut Deluxe hut Master hut
7 nachten € 2745 € 2835 € 3099
10 nachten € 3825 € 3915 € 4185
11 nachten € 3999 € 4095 € 4365
13 nachten € 4725 € 4815 € 5085

Vluchtopties*

Internationale retourvlucht Denpasar – Bali met
Garuda, Singapore Airlines of Malaysia Airlines
va € 600
Vlucht Denpasar – Labuan Bajo of v.v. va € 50
1 Overnachting 2-persoonskamer Denpasar va € 20

* Wij zoeken de meest gunstigste vluchten voor je. Het kan echter gebeuren dat de laagste boekingsklasse, vluchtroute of -tijd niet meer beschikbaar is en we genoodzaakt zijn een alternatief aan te bieden. Hierdoor kan de duur van het verblijf en de prijs beïnvloed worden. Genoemde prijzen zijn per persoon

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen