Kenia Safari Verlenging

Kenia Safari verlenging | Groot wild boven water

Reis samenstellen

Kenia Safari Verlenging

Kenia

Vanaf: € 1500

Activiteit
  • Ideale verlenging na het duiken
  • Alle bekende parken
  • Big 5
  • Ook geschikt als verlenging na Tanzania

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Kenia Safari

Kenia is natuurlijk vooral bekend vanwege de safarimogelijkheden. Bekende parken als het Tsavo Park en Amboseli worden in deze reis met elkaar gecombineerd in safari van 2 of 3 dagen tot een complete safari rondreis van een week.

Dag 1

Aankomst op de luchthaven van Mombasa, de grootste havenplaats aan de Oost-Afrikaanse kust. Mombasa is gelegen op een eiland van 13km². De bekendste bezienswaardigheid van deze stad is Fort Jesus.

Dag 2

Bezoek aan het Tsavo East Park. Tsavo is het grootste nationale park van Kenia en is verdeeld in Tsavo East en Tsavo West. Het westelijk gedeelte is het door toeristen meest bezochte gebied, terwijl het grootste gedeelte van Tsavo East voor het publiek niet toegankelijk is. Tsavo staat bekend om de grote kuddes olifanten, die in vroegere droge tijden een groot gedeelte van het park verwoestten op zoek naar voedsel. De schade is echter hersteld en je kunt nu weer volop genieten van de schitterende begroeiing die het park rijk is. Behalve olifanten zul je ongetwijfeld vele buffels en enkele leeuwen tegenkomen.

Dag 3

Vandaag bezoek je het Tsavo West Park, Tsavo West stond in het begin van de vorige eeuw bekend om zijn agressieve leeuwen die tijdens het aanleggen van de spoorlijn Mombasa-Nairobi vele spoorbouwers aanvielen. Tegenwoordig staat het Park vooral bekend om zijn olifanten (soms lijken ze wel oranje door het rode, stoffige zand), hoewel ook veel ander wild in het Park te vinden is: zebra’s, giraffes, buffels en de kleinere kudu. Bekend zijn ook de Mzima Springs (Mzima Bronnen), alwaar vele nijlpaarden en krokodillen zich ophouden. Je kunt hier ook de nijlpaarden onder water bekijken vanuit een speciale ruimte die onderwater is gebouwd. Deze bronnen dienen sinds 1966 ook als drinkwater-bron voor Mombasa.

Dag 4

Vertrek naar het Amboseli N.P. Met op de achtergrond de besneeuwde toppen van de Kilimanjaro (met 5895 m. de hoogste berg van Afrika) biedt dit reservaat een grote verscheidenheid aan dieren. Het wildpark is overwegend vlak met hier en daar een heuvel. Enige moerassen en een klein meer zijn het leefgebied van het nijlpaard. Naast olifanten, giraffen, zebra’s en gnoes, leven er ook verschillende apen, zadeljakhalzen, giraffe-antilopen, hyena’s, roofvogels en aaseters zoals gieren en marabu’s.

Dag 5

Vertrek naar het Lake Nakuru National Park. Dit park bestaat uit moerassen, savanne en bossen. Tot de bewoners behoren de giraffe, zebra, gazelle, aap, hyena, buffel, leeuw, luipaard, cheetah en witte- en zwarte neushoorn. Het Nakurumeer maakt onderdeel uit van dit park. Het eerste wat opvalt is de roze kleur die erover hangt. Als je dichterbij komt zie je pas dat het niet de kleur van het meer is, maar van de enorme hoeveelheid flamingo’s, een schitterend gezicht.

Dag 6 & 7

Vertrek naar Masai Mara. Dit park ligt 200 km ten westen van Nairobi en is wellicht het bekendste park van Kenia. Het is de uitloper in Kenia van de beroemde Serengeti in Tanzania. Vanuit Tanzania komen hier jaarlijks meer dan 1 miljoen gnoe’s voorbij, op zoek naar graasgronden. De gnoe’s komen echter niet alleen, ze worden vergezeld door grote kuddes zebra’s en gazellen. Masai Mara staat bekend om de big five: leeuw, luipaard, olifant, neushoorn & de buffel. In tegenstelling tot andere parken mag men hier de weg af!

Dag 8

Vandaag heb je een transfer terug naar Mombasa. Einde van de Safari.

Voorbeeldberekening

  • 8 dagen/7 nachten-verblijf op basis van volpension
  • Privé jeep en eigen gids
  • Gamedrives volgens programma

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen