Kapalai Dive Resort

Luxe waterbungalows vlakbij het duikparadijs Sipadan Mabul

Reis samenstellen

Kapalai Dive Resort

Kapalai, Maleisie

Vanaf: € 1525

Huisje
  • All-inclusive verblijf
  • Inclusief 3 bootduiken per dag
  • Gratis (nacht)duiken op het huisrif
  • Duiken bij Sipadan Mabul

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Kapalai Dive Resort

Op een kleine vaarafstand van Sipadan, Maleisië ligt het Kapalai Dive Resort. Gelegen op de zandbanken van het Ligitan Reef. Dit resort ‘op palen’ is van alle gemakken voorzien. Naast de luxe geeft het gevoel net boven het water te ‘zweven’ het verblijf bij het Kapalai Dive Resort extra cachet.

Accommodatie Kapalai Dive Resort

Het verblijf bij het Kapalai Dive Resort is in ruime waterbungalows met balkon, achttien in totaal. Het resort is ruim opgezet en de bungalows zijn goed ingericht.

Vanuit de bungalows heb je vrij uitzicht op het onderwaterleven dat zich onder je bevindt. Mocht het te warm zijn dan kun je bijna de hele achterwand van de bungalow openen en de wind door de bungalow laten waaien. Je verblijft op basis van volpension.

De maaltijden worden geserveerd in het bijna geheel opengelegen restaurant dat centraal in het resort ligt. De maaltijden zijn in buffetvorm met verse bereidingen. Namiddag snacks worden ook dagelijks in het restaurant geserveerd. Gedurende de dag is er thee, koffie en koud water beschikbaar.

Duiken Kapalai Dive Resort

Bij de prijs zijn 3 bootduiken per dag inbegrepen, behalve op de aankomst en vertrekdag. Tevens kan men onbeperkt huisrifduiken bij het Kapalai Dive Centre. Er worden voor nachtduiken geen extra kosten berekend. Hiervoor dien je wel advanced duiker te zijn of een nachtduik certificaat te hebben.

Ook kan men onbeperkt snorkelen op het rif bij het duikcentrum. Het duiken bij Kapalai is zeer eenvoudig en oppervlakkig, daarentegen kan het spectaculair zijn.

De duikstekken zijn in een paar minuten varen bereikbaar vanaf het Kapalai Dive Resort en een aantal, waaronder het huisrif dat zeer de moeite waard is, zijn zelfs op zwemafstand van de duikschool. Het duiken rondom Kapalai Dive Resort kenmerkt zich door macroleven. Als onderwaterfotograaf kom je dus ruimschoots aan je trekken. Op aanvraag is het ook mogelijk om het op 15 minuten varen afstand gelegen Sipadan te beduiken. Hier duik je vooral voor grote vis en schildpadden. De duikstekken zijn in een paar minuten varen bereikbaar en een aantal, waaronder het huisrif dat zeer de moeite waard is, zijn zelfs op zwemafstand van de duikschool.

De PADI-duikschool is, zoals je gewend mag zijn van PADI, van alle gemakken voorzien. Er zijn ruimschoots mogelijkheden om vervolgcursussen te volgen.

Reissom 10-daagse reis Kapalai Dive Resort vanaf € 1525,- per persoon

  • 8 dagen/7 nachten-verblijf in een tweepersoonsbungalow (Run of the House)
  • Volpension (incl. thee, koffie, water)
  • 3 bootduiken per dag inclusief fles/lood/lucht/boot/gids
  • Non-limit-kantduiken op het huisrif en nachtduiken (mits gecertificeerd)
  • Alle benodigde transfers

Bijbehorende vluchten naar Tawau vanaf € 1.140,- per persoon.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen