Huracan Diving Lodge

Huracan Diving Lodge | 12 minuten varen naar The Blue Hole

Reis samenstellen

Huracan Diving Lodge

Long Caye, Belize

Vanaf: € 2249

Huisje
 • Gelegen op Lighthouse Reef Atoll
 • Kleinschalig en gezellig
 • Tropisch bos op het eiland
 • Duiken bij Blue Hole

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Huracan Diving Lodge

Belize, de Blue Hole, welke duiker heeft er niet van gehoord? Was het eerst alleen mogelijk om de Blue Hole en andere duikstekken rond Long Caye alleen per dagtrip te bereiken; sinds augustus 2008 heeft het Belgische stel Ruth en Karel een bed & breakfast met duikcentrum op het eiland zelf. Dit biedt de mogelijkheid om alle duikstekken langs de Long Caye wall en het Lighthouse Reef te bezoeken.

Huracan Diving Lodge | accommodatie

De Huracan Diving Lodge is een kleinschalig resort. Deze heeft 3 recent verbouwde kamers. Alle kamers hebben een ruim opgezette privé badkamer. Iedere badkamer heeft een wastafel, douche en toilet. Er zijn 2 kamers met een ‘King Size’ bed, overdekt met een canopy en 1 kamer met 2 enkele bedden, die ook omgebouwd kunnen worden tot een King Size bed indien nodig.

Alle kamers hebben een plafondventilator en vloerventilator. De kamers zijn stijlvol maar sober ingericht en volledig in Belizeaans hardhout. ‘s Morgens voor het duiken staat een ontbijttafel klaar en op basis van buffetvorm kunnen de gasten hun buikje rond eten.

Gezien het eiland Long Caye in alle rust nogal afgelegen ligt en er slechts 7 andere gebouwen op het eiland zijn, biedt Huracan een all-inclusive concept met maaltijden, drinken en duiken aan.

 1. Duiken: Fantastisch, kleurrijk, grote diversiteit, kraakhelder water.
 2. Eten: Fantastisch
 3. Personeel, ontvangst e.d.: Super

Huracan Diving Lodge| duiken

De beste tijd om te duiken in Belize is er eigenlijk niet. Oktober staat er wel bekend om dat het een regenachtige maand is in het midden van het orkaanseizoen. Echter stormen en orkanen zijn zeer ongewoon in Belize. De meeste duiken variëren tussen 20 en 30 meter maar met een PADI Open Water kan je ook prima uit de voeten, echter adviseren ze een advanced brevet. Long Caye Wall begint op ca. 12 meter. 2 tot 3 verschillende soorten haaien worden er gespot, roggen, paling, tarpon, schildpadden en barracuda’s. ook kleiner spul zoals wrasse, puffers, vlindervissen en ook kreeften en andere schelp- en schaaldieren. Voor walvishaaien is Long Caye niet de juiste plek, sporadisch komen ze er één tegen. De beste plek is om zuidelijker te duiken in Belize tussen april en juni. Vraag ons naar de mogelijkheden, wij adviseren je graag.

De duikshop is geïntegreerd in het gebouw van de B&B. Hier vind je gloed materiaal dat kan worden gehuurd: ademautomaten, trimvesten, duikpakken (3mm shorty), maskers, vinnen met laarsjes, snorkels, duiklampen, duikcomputers,… Omdat de compressor in een afzonderlijk gebouw staat en duikflessen gevuld worden terwijl de gasten uit duiken zijn, wordt de rust van de gasten zoveel mogelijk gewaarborgd tijdens het verblijf op het eiland.

Alle duiken in Lighthouse Reef zijn bootduiken. Afhankelijk van de grootte van de groep en het weer wordt beslist of hiervoor de 43ft boot of een kleinere skiff wordt gebruikt. Frisdranken aan boord zijn inbegrepen, net als versnaperingen en fruit. Er wordt enkel in kleine groepen gedoken en Huracan biedt een persoonlijke en professionele service aan. Ze achten veiligheid enorm belangrijk en willen de gasten zo goed mogelijk vooraf informeren over de duiken.

Het enige nadeel is de vele muggen die er in het natte seizoen zijn en zandvliegen die er in een het droge seizoen zijn. ‘No See Um’ werkt het beste hiertegen. Onze Nederlandse Deet is werkt minder goed.

 

8-daagse duikreis Huracan Diving Lodge Belize
vanaf € 2249 per persoon

 • 8 dagen/7 nachten-verblijf in een tweepersoonskamer
 • Volpension (ontbijt, lunch & diner)
 • 15 duiken (waarvan 2 nachtduiken) incl boot, gids, fles/lucht/lood
 • 1 dagtocht naar de Blue Hole & 1 dagtocht naar Half Moon Caye
 • Snacks, fruit, thee en koffie, water en softdrinks aan boord
 • Koffie en thee in de lodge
 • Retourtransfer Belize City naar Long Caye Island
 • Wifi in het resort
 • 12,5% tax

Verblijfopties Belize

Aankomst op Long Caye Island is alleen op zaterdag of op woensdag. Hierdoor is een verblijf van 3, 4 of 7 nachten of een optelsom daarvan mogelijk.

7 nachten obv volpension Hoogseizoen
31 oktober t/m 29 juni
Laagseizoen
30 juni t/m 30 oktober
7 nachten / 15 duiken
(za – za of woe – woe)
€ 2267 p.p. € 2025 p.p.
4 nachten / 8 duiken
(za – woe)
€ 1469 p.p. € 1348 p.p.
3 nachten / 5 duiken
(woe – za)
€ 1130 p.p. € 1011 p.p

7 nachten / 15 duiken
14 duiken rondom Lighthouse Reef Atoll, om 08.00, 11.00 en 15.00 uur, en 1 nachtduik om 18.00 uur. Long Caye Wall inclusief Aquarium, The Great Blue Hole en Half Moon Caye Wall inclusief eiland en mogelijkheid tot East Wall en Hat Caye, afhankelijk van het weer

4 nachten / 8 duiken
8 duiken rondom Lighthouse Reef Atoll, om 08.00, 11.00 en 15.00 uur. Long Caye Wall inclusief Aquarium, The Great Blue Hole en Half Moon Caye Wall inclusief eiland

3 nachten / 5 duiken
5 duiken rondom Long Caye Wall inclusief Aquarium en Half Moon Caye Wall

Vluchtopties Belize

Internationale vlucht naar Belize City
via bv. Houston, Atlanta of Miami
vanaf € 550 p.p.

Transfers Long Caye

Aankomst is standaard op zaterdag of op woensdag en vertrek op zaterdag of woensdag. De transfer duurt 1,5 uur per boot.  De boot vertrekt vanaf de Princess Hotel Marina in het centrum van Belize City. Het vertrek is om 14.00 uur. Uiterlijke aankomst met het vliegtuig is om 12.30 uur. Bij een latere aankomst dan 15.30 uur adviseren wij een overnachting in Belize City. Een privétransfer per boot of per helikopter is ook mogelijk, vraag ons naar de prijzen.

Marine Park Fee Belize

Blue Hole $30 p.p. per dag en Half Moon Caye $10 p.p. per dag

Overnachting Amerika

In de meeste gevallen vlieg je naar Amerika met 1 stopover, om de volgende ochtend door te vliegen naar Belize City.  Overnachting in een 2-persoonskamer vanaf € 50 p.p.p.n.

Groepsreis Belize

Wil je met de duikschool of groep vrienden naar Belize, vraag naar de mogelijkheden.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen