Humboldt Explorer

Duiken met hamerhaaien en walvishaaien op de Galapagos!

Reis samenstellen

Humboldt Explorer

Galapagos eilanden, Ecuador

Vanaf: € 5399,-

Huisje
 • 16 duikers
 • Duiken met zeeleeuwen, hamerhaaien en walvishaaien
 • Darwin & Wolf Eiland – centrale route
 • Jacuzzi op het zonnedek

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Duiken op de Galapagos eilanden is een droom voor elke duiker. Op de Galapagos eilanden vind je de meest bijzondere dieren onderwater én bovenwater. Met de Humboldt Explorer van Explorer Ventures ga jij 8 dagen op duikreis rondom de Darwin en Wolf eilanden.

Dag 1 | Aankomst & check out dive (1 duik)

De duikgidsen van de Humboldt Explorer wachten je op op de luchthaven van het eiland Baltra. Je wordt hier verwacht aan het einde van de ochtend (tussen 11:30 en 12:00). Samen met de duikgidsen vertrek je vervolgens naar de liveaboard boot, de Humboldt Explorer. Rond 1 uur s’middags ga je aan boord waarna je je kan settlen in je cabine, lunchen en luisterd naar de briefings.  Na de briefings vertrekt de boot naar Punta Carrion waar nog een safety briefing volgt én de eerst duik. De check-out dive.

Een check-out dive is een eerste duik in rustig water waar je kan kijken of al je duikuitrusting correct functioneert, juiste hoeveelheid lood hebt etc.

Dag 2 | Baltra North (2 duiken)

Vandaag maken we twee duiken in de ochtend in de Noordelijke wateren van Baltra. Tijdens deze duiken verwachten we o.a. scholen vis en roggen te zien. In de middag is er een land programma op North Seymour Island waar grote colonies Blue Footed Boobies en Frigate Birds gevestigd zijn. Ook is er de kans op zeeleeuwen en zee iguanas. Na de landtour gaan we ca 16 uur varen richting de Noorderlijke eilanden waar de echte actie gaat beginnen.

Dag 3 Wolf Island (4 duiken)

Vandaag maken we maar liefst 4 duiken en mogelijk een 5e duik (nachtduik) rondom Wolf Island. De duikgidsen beslissen ter plaatse welke duikstekken waar en wanneer gedoken worden maar verwacht sowieso: hamerhaaien, walvishaaien, adelaarsroggen, zeeleeuwen, galapagos haaien en zijde haaien. Enkele duikstekken:

Shark bay (Wolf), de naam zegt het al. Haaien! Galapagos haaien en hamerhaaien voornamelijk. Maar ook Walvishaaien af en toe en natuurlijk de usual suspects zoals roggen en zeeschildpadden. Én als je heel veel geluk hebt…. dolfijnen en/of walvissen!

The Pinnacle and The Caves (Wolf), in dit gebied vind je een aantal van de beste grotten van de Galapagos. Onderwater zijn er maar liefst 4 grotten goed bereikbaar.

Anchorage – Nachtduik (Wolf), een unieke nachtduik waar je direct onder de boot de ‘red-lipped batfish’ kan tegenkomen. Ook wel bekend als de Galapagos Batfish. Slechts op twee plekken in de wereld kan je deze bijzondere verschijning tegenkomen….. de Galapagos én Peru.

Dag 4 Wolf Island (2 duiken) & Darwin Island (2 duiken)

Na in totaal 6 duiken te hebben gemaakt rondom Wolf Island vertrekken we in de middag naar Darwin Island om het duiken voor te zetten. Ook hier kunnen we weer veel moois verwachten!

Darwin’s Arch (Darwin), helaas is deze beroemde natuurlijke brug in 2021 ingestort. Dat betekend dat het instagram selfie moment letterlijk in het water is gevallen. Maar! Wist je dat het echt hoogte punt van Darwin’s Arch zich altijd al onderwater heeft bevonden? Scholen hamerhaaien en vaak walvishaaien. Hoe fantastisch is dat?

El Arenal (Darwin), haaien, schildpadden en jacks bezoeken allemaal de cleaning stations in de buurt van Darwin’s Arch. Het is meestal het drukste op het steile zandstuk vlak bij waar de arch was. Dit stuk heet El Arenal.

Dag 5 | Darwin Island (4 duiken)

We blijven nog een dagje langer op Darwin Island waar we weer 4 mooie duiken gaan maken.
S’avonds vertrek de boot weer richting Wolf Island.

Dag 6 | Wolf Island (3 duiken)

We zijn inmiddels rustig begonnen aan de terugreis naar Baltra. Maar niet voordat we nog eens 3 duiken maken rondom de super duiklocatie Wolf Island. S’avonds varen we door naar Cousin’s Rock.

Dag 7 | Cousin’s Rock & Santa Cruz – Highlands (1-2 duiken)

Afhankelijk hoe laat we aankomen bij Cousin’s Rock maken we nog 1 of 2 duiken. Cousin’s rock is een driehoekvormige rotsen formatie waar blauwvoetige boobies, bruine pelicanen en Galapagos pelsrobben op leven. Onderwater kan je ze ook tegenkomen en de kans op o.a. adelaarsroggen is hier ook aanzienlijk. Nu is het tevens tijd om je vergrootglas mee te nemen onderwater want hier maak je de beste macroduiken met o.a. de kans op het spotten van zeepaardjes!

S’middags een wandel excursie waar we o.a. gaan kijken bij de Galapagosreuzeschildpadden op Santa Cruz.

Dag 8 |  Transfer naar de luchthaven

Helaas al weer de laatste dag. Vandaag wordt er niet meer gedoken maar wordt je via een tranfser s’ochtends teruggebracht naar de luchthaven. De mooie duikreis zit er al weer op.

8-daagse liveaboard Humboldt
vanaf € 5399,- p.p.

 • 7 Nachten verblijf in een stateroom.
 • Volpension (ontbijt, lunch, diner)
 • Retourtransfer luchthaven – liveaboard

Exclusief (betalen ter plaatse):

 • $35 Chamber Support Fee
 • $110 Galapagos National Park Fee
 • Fuel Tax
 • TCT-Card $20 (Galapagos toeristenkaart)

Exclusief vlucht.

Vluchtopties Galapagos

Internationale vlucht naar Guayaquil of Quito vanaf € 850 p.p.
Vlucht van Guayaquil of Quito naar Galapagos vanaf € 350 p.p.

Transfers Galapagos

U wordt bij de luchthaven opgehaald door iemand van Explorer Ventures die u naar de boot brengt. Aan het eind van de liveaboard op de Galapagos wordt u weer terug naar de luchthaven gebracht. Uiteraard is verlenging op het eiland mogelijk.

Overnachting Galapagos

Wij raden een overnachting in Guayaquil of Quito aan op de heenreis om er zeker van te zijn dat u de vlucht de volgende dag haalt. Op de terugreis kunt u in de meeste gevallen zonder overnachting in een hotel retour vliegen.

Marine Park Fee Galapagos

De Galapagos National Park Entrance Fee en Ingala Migration Control Card kosten ca. $ 110 p.p.

De Humboldt Explorer van Explorer Ventures

Je verblijft op de Humboldt Explorer in een stateroom met of een queen bed of 2 losse bedden. Elke cabine heeft een en-suite badkamer en airconditioning.

 

 

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen