Hotel Pestana Praia Bahina

Pestana Praia Bahina | Relaxen op niveau

Reis samenstellen

Hotel Pestana Praia Bahina

São Miguel | Azoren

Vanaf: € op aanvraag

Huisje
  • Luxe kamers met zeezicht
  • Dichtbij de duikschool
  • Wellness centrum
  • Groot buitenzwembad

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Hotel Pestana Praia Bahina| Locatie

Op het mooie eiland São Miguel, Azoren, is het 4-sterren hotel Pestana Praia Bahina gevestigd. Dit prachtige, recent gerenoveerde, resort ligt pal aan het strand (Baia de Água d’Alto Beach). Vanuit het resort heb je een prachtig zicht over de Atlantische oceaan. Op zo’n 5 km ligt Vila Franca do Campo, ooit de hoofdstad van São Miguel. Een wandeling naar deze historische stad is zeker de moeite waard. Naast cultuur snuiven kun je hier ook bij verschillende restaurantjes lekker uit eten. Vila Franca do Campo ligt net als het hotel, rechtstreeks aan het strand.

Hotel Pestana Praia Bahina | Accommodatie

Hotel Pestana is een groot en ruim resort met kamers geschikt voor 1, 2 of 3 personen. Indien gewenst met prachtig zicht over de Atlantische oceaan. Het mooie 4-sterrenhotel beschikt over een groot buitenzwembad met een lekker zonneterras en relaxte ligbedden. On-site bevindt zich een buffetrestaurant, waar s’ochtends een heerlijk ontbijt klaar staat. Daarnaast is er ook voor de lunch en avond een Á la carte restaurant en zijn er 3 bars. Voor wie ultiem wil ontspannen is er de ‘Magic Spa’. Een heerlijk wellness centrum met verschillende faciliteiten en diensten zoals gezichts- en lichaamsbehandelingen én een sauna en stoombad.

Azores Sub | Duiken

Duiken op São Miguel doe je bij Azores Sub. Deze PADI & SSI duikschool zit gevestigd in de haven van Vila Franca do Campo, dichtbij het hotel dus. Azores Sub is één van de oudste duikshops op het eiland en beschikt over vele faciliteiten. Zo is het mogelijk moderne duikequipment te huren, is er een kleine duikwinkel en on-site kleedkamers, toiletten en warme douches. Uiteraard kun je bij Azores Sub verschillende cursussen en duikopleidingen volgen. Nitrox beschikbaar.

Duiken rondom São Miguel betekend duiken in water met een zicht tot wel 30 meter. De temperatuur van het water ligt tussen de 16 en 24 graden Celsius. Eenmaal onderwater bevind je je in een magische wereld van mooie passages, stijl aflopende muren, overhangende rotsen, scheepswrakken en grote scholen vis. Onder andere zwemmen er veel trevallies, barracuda’s en Almaco baarzen rond. Indrukwekkend zijn ook de oude ankers die je nog op de zeebodem vindt, daterend uit de 16e eeuw. En wat dacht je van het scheepswrak de MV Dori, gebouwd in de 2e wereld oorlog.

Andere zeer interessante offshore duiktrips zijn de riffen van Formigas & Dollabarat , waar je in het juiste seizoen veel manta roggen en blauwe haaien aantreft. Hier kan het zicht zelfs oplopen tot 40 meter. Ook worden er duiktrips georganiseerd naar de Hydrothermal Vents. Dit is een vulkanisch onderwater fenomeen, waar luchtbubbels uit de oceaanbodem naar boven borrelen. Een soort bubbelbad maar net even anders. De Azoren is één van de weinige plekken op de wereld waar je dit natuurwonder kan waarnemen.

Walvissen en dolfijnen spotten op de Azoren

Combineer je duikvakantie naar de Azoren met een dagje walvissen spotten en zwemmen met dolfijnen. Rechtstreeks vanuit Vila Franca do Campo kan je op de boot stappen om een dagje op zoek te gaan naar walvissen en dolfijnen. Rondom de Azoren zwemmen zo’n 27 a 28 soorten walvissen en dolfijnen.

Een dagje walvissen spotten begint met een korte briefing van 20 minuten waarin ook wordt uitgelegd welke soorten walvissen en dolfijnen je allemaal kan tegen komen, wat hun natuurlijk leefomgeving is, hoe ze zich gedragen en hoe ze communiceren. Op de boot is een marine bioloog of wildlife guide om je de hele dag van informatie te voorzien over deze prachtige dieren.

Met dolfijnen zwemmen is altijd een goed idee! In de Atlantische oceaan vind je verschillende soorten dolfijnen zoals de Common Dolphins, Bottlenose Dolphins en Atlantic Spotted Dolphins. Als je heel veel geluk hebt zie je zelfs Risso’s dolfijnen. Tijdens een excursie van 2,5 uur kan je met deze speelse dieren gaan zwemmen. Een geweldige ervaring die je zeker nog heel lang zal bijstaan.

Interesse? Laat het ons weten en wij regelen de walvis en dolfijnen excursies graag voor je!

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen