Vinha da Areia Beach Hotel

Vinha da Areia Beach Hotel | Prachtig uitzicht over de Atlantische oceaan

Reis samenstellen

Vinha da Areia Beach Hotel

São Miguel | Azoren

Vanaf: € 755,- p.p. | 7 nachten & 10 duiken

Huisje
  • Direct aan het strand
  • Comfortabele kamers
  • Vlakbij de duikschool
  • Goed ontbijt

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Hotel Vinha da Areia Beach| Locatie

Op het grootste eiland van de Azoren, São Miguel, vind je Hotel Marina. Het hotel is gevestigd in het gezellige stadje Vila Franca do Campo, dat op zo’n 20 minuten van de luchthaven ligt. Het hotel ligt pal aan het strand en vanuit het mooie buitenzwembad kijk je uit over de Atlantische oceaan.

Hotel Vinha da Areia Beach | Accommodatie

Het comfortabele Hotel Vinha voorziet hun gasten van een ontspannen verblijf. Er is een keuze uit verblijf in een dubbel of twin kamer (twee losse bedden). Elke kamer heeft een eigen badkamer met bad en/of douche. De kamers zijn voorzien van airconditioning en in het hotel is WiFi beschikbaar.

Het restaurant van het hotel voorziet gasten van heerlijke gerechten uit de lokale keuken. In de ochtend is er een goed Internationaal (Amerikaans) ontbijt beschikbaar. Vanuit het hotel loop je zo het aangrenzende strand op, of je kunt natuurlijk lekker relaxen in het zwembad van het hotel.

Azores Sub | Duiken op São Miguel

Duiken op São Miguel doe je bij Azores Sub. Deze PADI & SSI duikschool zit gevestigd in de haven van Vila Franca do Campo, dichtbij het hotel dus. Azores Sub is één van de oudste duikshops op het eiland en beschikt over vele faciliteiten. Zo is het mogelijk moderne duik equipment te huren, is er een kleine duikwinkel en on-site kleedkamers, toiletten en warme douches. Uiteraard kun je bij Azores Sub verschillende cursussen en duikopleidingen volgen. Nitrox beschikbaar.

Duiken rondom São Miguel betekend duiken in water met een zicht tot wel 30 meter. De temperatuur van het water ligt tussen de 16 en 24 graden Celsius. Eenmaal onderwater bevind je je in een magische wereld van mooie passages, stijl aflopende muren, overhangende rotsen, scheepswrakken en grote scholen vis. Onder andere zwemmen er veel trevallies, barracuda’s en Almaco baarzen rond. Indrukwekkend zijn ook de oude ankers die je nog op de zeebodem vindt, daterend uit de 16e eeuw. En wat dacht je van het scheepswrak de MV Dori, gebouwd in de 2e wereld oorlog.

Andere zeer interessante offshore duiktrips zijn de riffen van Formigas & Dollabarat , waar je in het juiste seizoen veel manta roggen en blauwe haaien aantreft. Hier kan het zicht zelfs oplopen tot 40 meter. Ook worden er duiktrips georganiseerd naar de Hydrothermal Vents. Dit is een vulkanisch onderwater fenomeen, waar luchtbubbels uit de oceaanbodem naar boven borrelen. Een soort bubbelbad maar net even anders. De Azoren is één van de weinige plekken op de wereld waar je dit natuurwonder kan waarnemen.

8-Daagse duikreis vanaf €755,- p.p.
(op basis van 2 personen)

Inclusief:
* 7 nachten verblijf  in 3-sterren hotel in een tweepersoonskamer – inclusief ontbijt
* 5 dagen zodiac duiken, 2 duiken per dag

Exclusief:
* Rechtstreekse vlucht, indicatie prijs ca. €540,- p.p. met TUI – incl. 20kg ruimbagage
* Taxi van de luchthaven naar het hotel (ca €13,- per rit)

Optioneel direct bij te boeken:

* SSI Open Water €390,-
* SSI Advanced Adventurer €280,-
* SSI Nitrox €175,-
– en nog veel meer specialties, vraag ons hiernaar.

* PADI Open Water €390,-
* PADI Advanced OW €280,-
* PADI Rescue Diver €250,-
* PADI Nitrox €175,-
– en nog veel meer specialties, vraag ons hiernaar.

Tip: Vraag ons ook naar de mogelijkheden om het theoretische gedeelte alvast thuis te doen. Daar zijn vaak mogelijkheden voor door middel van e-learning. Dat scheelt je tijd op vakantie!

Walvissen en dolfijnen spotten op de Azoren

Combineer je duikvakantie naar de Azoren met een dagje walvissen spotten en zwemmen met dolfijnen. Rechtstreeks vanuit Vila Franca do Campo kan je op de boot stappen om een dagje op zoek te gaan naar walvissen en dolfijnen. Rondom de Azoren zwemmen zo’n 27 a 28 soorten walvissen en dolfijnen.

Een dagje walvissen spotten begint met een korte briefing van 20 minuten waarin ook wordt uitgelegd welke soorten walvissen en dolfijnen je allemaal kan tegen komen, wat hun natuurlijk leefomgeving is, hoe ze zich gedragen en hoe ze communiceren. Op de boot is een marine bioloog of wildlife guide om je de hele dag van informatie te voorzien over deze prachtige dieren.

Met dolfijnen zwemmen is altijd een goed idee! In de Atlantische oceaan vind je verschillende soorten dolfijnen zoals de Common Dolphins, Bottlenose Dolphins en Atlantic Spotted Dolphins. Als je heel veel geluk hebt zie je zelfs Risso’s dolfijnen. Tijdens een excursie van 2,5 uur kan je met deze speelse dieren gaan zwemmen. Een geweldige ervaring die je zeker nog heel lang zal bijstaan.

Interesse? Laat het ons weten en wij regelen de walvis en dolfijnen excursies graag voor je.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen