Hamerhaaien Safari op Bimini

Reis samenstellen

Hamerhaaien Safari op Bimini

Bimini, Bahamas

Vanaf: € 1958,-

Huisje
 • Van december tot eind april
 • Duiken met hamerhaaien op Bimini
 • Exclusief bij EWDR
 • Beperkte beschikbaarheid

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Zo’n 80km vanaf de kust van Miami, ligt Bimini. Een eilandengroep die toebehoort aan de Bahamas. Beroemd bij duikers vanwege de vele grote hamerhaaien die er te vinden zijn tussen december en eind april. Hier kom je echt oog in oog te staan met deze bijzondere haaien.

Duiken met Neil Watson Scuba Center

EWDR is een exclusieve samenwerking aangegaan met Neil Watson Bimini Scuba Center. Het meest gerenommeerde duikcentrum op Bimini. Dus wil je echt oog in oog komen te zwemmen met deze impossante haaien, boek dan exclusief bij EWDR dit ‘once in a lifetime’ avontuur.  Het duikcentrum is genoemd naar Mr. Neal Watson: dé man achter de ontdekking van de Grote Hamerhaaien op Bimini.

De grote Hamerhaai Safari

Het hamerhaai seizoen op Bimini loopt van december tot eind april. In deze periode vertrekt dagelijks de boot rond 11 uur s’ochtends vanaf het resort. Na een halfuurtje varen arriveer je op de “Hammerhead Grounds”. Dan is het tijd voor het echte werk. De equipment, inclusief het lokaas, wordt voorbereid en als alles gereed is begint het zoeken naar de haaien. Dit proces duurt soms een paar minuten en soms wel een paar uur. Zodra de grote hamerhaaien gespot zijn is het tijd om af te dalen. De diepte van duik zal ca. 6 meter zijn én de duik duurt zolang je lucht hebt – dus op een diepte van 6 meter kan dat best een tijdje zijn. Zodra je geen lucht meer hebt is het advies natuurlijk op te stijgen én even een tijdje boven water te rusten (en genieten van een lekkere lunch). Vervolgens kan je met je volgende tank die al weer klaar zal staan beginnen aan de tweede en laatste ronde. Let op; je hoeft niet tussendoor te lunchen of rusten – de echte fanatiekelingen kunnen gewoon naar boven, tank wisselen en weer terug. Per duiker zijn er 2 tanks beschikbaar per dag. Er wordt gedoken tot of het aas op is, of de lucht of het donker wordt – wat als eerste komt. Leuk detail; de safari’s zijn met de Bimini Blue een 17 meter lang schip mét glasbodem.

Geschikte duikuitrusting voor Bimini

De watertemperatuur zal ca 21/23C zijn. Het is daarom aan te raden een 5mm pak mee te nemen. Zeker ook gelet op het feit dat je als het goed is een behoorlijk tijdje op de bodem zit. Naast een pak is het ook zeker aan te raden een dikke hood en handschoenen in te pakken. Huren is ook mogelijk. Vraag ons naar de voorwaarden.

Naast de hamerhaai duiken zijn er vanzelfsprekend ook nog zeer veel andere duikmogelijkheden . Er liggen diverse wrakkken zoals het beroemde wrak van de Bimini Barge op zon 30 meter diepte, vele kleurrijke riffen en natuurlijk Atlantis Road.

Duikreis Bimini vanaf €1958,- per persoon

Inclusief:

 • 7 nachten in een standard room op basis van logies
 • Duikprogramma: Best of Bimini
  • 1 Great Hammerhead Safari
  • 1 Great Hammerhead !NEW! Ship Wreck Dive (Provisioned)
  • 1 Reef Shark Safari + Sapona Adventure
  • 1 Stingray Safari + Honeymoon Harbour Adventure + Turtle Rocks Adventure (Scuba or Snorkel)
  • Bonus Bull Shark Cage Dive (Seasonal Offering Only)
  • 1 Two-Tank Wreck Trek (Coach Sugar Wrecks + Bullards Barge Coral Nursery)
  • 1 Wild Dolphin Safari

Exclusief:

 • Vlucht naar Nassau, meestal via Florida
 • Mogelijke overnachting(en) in Florida
 • Veerboot naar Bimini vanaf de Bahamas
 • Transfers (taxi)
 • Maaltijden

Big Game Club Resort & Marina

Tijdens jouw duikreis op Bimini verblijf je in het Big Game Club Resort & Marina op Noord Bimini. Slechts 10 minuten rijden van de luchthaven. Luxe ‘standaard’ kamers, beschikbaar met een lekker groot king size bed óf twee queen size bedden. De kamers zijn voorzien van een 27″ TV, haar droger, koffie/thee en kluisje. Uiteraard is er ook gratis WiFi.

Heb je zin om een keer te kayakken of te boarden door de mangroves geen probleem ze zijn er, gratis. Het grote zandstrand ligt op 3 minuten lopen van het resort.

Bijzondere duiksite; Atlantis Road

De weg naar Atlantis, waarnaar door verschillende namen wordt verwezen, is een raadsel. Is het een overblijfsel van het verloren continent Atlantis of is het een geologische structuur, gewoon uitgehold beachrock? In 1936, voorspelde de beroemde helderziende  Edgar Cayce de ontdekking van Atlantis in 1968 nabij het eiland Bimini. Dat jaar, 52 jaar na de voorspelling, zag een piloot een ongewone formatie van twee bijna parallelle lijnen gevormd uit grote, vierkante blokken die erg veel op een kunstmatige zeewering of haven lijken. Hoe dan ook, deze ondiepe plek is een enorm populaire duik- en snorkellocatie. De waarheid over Atlantis? Neem een kijkje, voel de vibratie en maak uw eigen beslissing na uw bezoek.

 

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen