Galapagos Sky

Liveaboard met ijzersterke reputatie

Reis samenstellen

Galapagos Sky

Galapagos, Ecuador

Vanaf: € 5055

Boot
  • Hamerhaaien
  • Complete & luxe verzorging aan boord
  • Tot 4 duiken per dag
  • Ook landexcursies

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Galapagos Sky

Een liveaboard met een ijzersterke reputatie. Geniet van de luxe en service aan boord.

Aan boord van de Galapagos Sky

Het schip is uiterst luxueus en de service veelomvattend. Zo krijg je bij aankomst een handdoek ter verfrissing aangeboden. Ook aan boord is het goed toeven, volpension betekent hier dat alles inclusief is (ontbijt en lunch in buffetvorm, diner aan tafel geserveerd), ook de alcoholische dranken zoals whisky. De acht tweepersoonshutten zijn ruim opgezet en van alle gemakken voorzien met eigen badkamer met toilet, airconditioning, muziek en zelfs een badjas. Er zijn een- en tweepersoonsbedden. Zoals het een goede live-a-board betaamd, staat het duiken hier voorop. Er worden tot vier duiken per dag gemaakt, het is tevens mogelijk om met Nitrox te duiken (32%). Het schip is 25 meter lang en kan maximaal zestien passagiers herbergen.

Route Galapagos Sky

De Galapagos Sky vaart twee routes, een van zeven nachten en een route van tien nachten. Op beide wordt per dag drie keer gedoken, afgewisseld met landbezoeken. Hieronder een voorbeeldreisschema voor zeven nachten.

Dag 1: Aankomst in San Cristobal en inscheping op de Galapagos Sky. Vertrek naar Isla Lobos. Isla Lobos is een broedplaats voor onder meer de blauwvoet Jan van Genten. Het eiland, dat voornamelijk uit basalt bestaat, is vernoemd naar de zeeleeuwen die hier voorkomen.

Dag 2: Cousins is een eiland met steile wanden. Duiken hier betekent voor ieder wat wils. Je kunt er witpunthaaien, hamerhaaien, jagende zeeleeuwen en schildpadden tegenkomen. Een ander hoogtepunt is de school van 30 adelaarsroggen die hier vast verblijft. Als je macro wilt zien, zijn er onder andere zeepaardjes, hengelaarsvissen, kreeften en naaktslakken. Het andere eiland waar vandaag gedoken wordt, is Bartolome, met onder andere het meest gefotografeerde punt van de Galapagos.

Dag 3: Een hele dag bij het eiland Wolf! Voor duikers zijn de eilanden Wolf en Darwin het beste wat de Galapagos te bieden heeft. Deze twee eilanden liggen iets noordelijker dan de Galapagos Eilanden en daardoor is het water iets warmer. Als je scholen hamerhaaien wilt zien, dan is dit de plek! Ook Galapagoshaaien, dolfijnen en tonijn zul je zeker tegenkomen.

Dag 4: Is Wolf al een hoogtepunt, Darwin doet er nog een schepje bovenop. Ook hier kun je op Darwin verschillende soorten haaien en andere grote vis zien. Van juni tot september zijn walvishaaien bijna gegarandeerd in aantallen tot acht walvishaaien per school. De aanwezigheid van tijgerhaaien, blauwe en zwarte marlijn en orca’s maken dit eiland nog mooier. Darwin is het juweel op de kroon van de Galapagos Eilanden.

Dag 5: Er wordt nog een dag gedoken bij Wolf en/of Darwin.

Dag 6: Vandaag wordt er een bezoek gebracht aan de plek waar voor het eerst onderzoekers aan land kwamen op de Galapagos, Puerto Egas. Hier is de vulkanische oorsprong van de eilandengroep goed te zien, er zijn verschillende uitgedoofde kraters. Voor de dierenliefhebbers loopt, kruipt, zwemt en vliegt er genoeg rond om te ontdekken.

Dag 7: ’s Ochtends wordt er gedoken bij Gordon Rocks. Ook dit is weer een wall dive. Er is veel te zien: hamerhaaien, verschillende roggensoorten, scholen vis en murenes. In de middag is een bezoek mogelijk aan de hoofdstad van de Galapagos, Puerto Ayora.

Dag 8: De laatste dag, ontscheping en terugvlucht. Einde van een memorabele live-a-board!

Bij de cruise van tien nachten worden de extra dagen gebruikt om langer op Wolf en Darwin te duiken. Bovenstaand reisschema is een voorbeeld. Door omstandigheden kan de route (iets) wijzigen.

8-daagse liveaboard Galapagos Sky
vanaf € 5055 p.p.

  • 7 Nachten verblijf in een gedeelde deluxe 2-pers. hut
  • Volpension (ontbijt, lunch, diner & alle dranken)
  • Retourtransfer luchthaven – Galapagos Sky
  • 5 en een halve dag duiken, tot maximaal 3 duiken per dag
  • Landexcursies onder begeleiding van een bioloog

Liveaboard Galapagos Aggressor III

7 nachten obv volpension Deluxe hut Master hut
01 juni 2015 – 31 mei 2016 € 5055 € 5240
01 juni 2016 – 31 mei 2017 € 5240 € 5425
01 juni 2017 – 31 mei 2018 € 5425 € 5610
10 nachten obv volpension Deluxe hut Master hut
01 juni 2015 – 31 mei 2016 € 7230 € 7485
01 juni 2016 – 31 mei 2017 € 7485 € 7750

– Prijzen zijn gecalculeerd met de US dollar x 0.92 in juli 2015
– Prijzen zijn per persoon
– Toeslag 1-persoonshut is 65% van de prijs p.p.

Vluchtopties Galapagos

Internationale vlucht naar Guayaquil of Quito vanaf € 850 p.p.
Vlucht van Guayaquil of Quito naar Galapagos vanaf € 350 p.p.

Transfers Galapagos

U wordt bij de luchthaven opgehaald door iemand van Agressor Sky die u naar de haven brengt. Aan het eind van de liveaboard op de Galapagos wordt u weer terug naar de luchthaven gebracht. Uiteraard is verlenging op het eiland mogelijk. Transfers zijn inclusief.

Overnachting Galapagos

Wij raden een overnachting in Guayaquil of Quito aan op de heenreis om er zeker van te zijn dat u de vlucht de volgende dag haalt. Op de terugreis kunt u in de meeste gevallen zonder overnachting in een hotel retour vliegen.

Marine Park Fee Galapagos

De Galapagos National Park Entrance Fee en Ingala Migration Control Card kosten ca. $ 110 p.p.

Groepsreis Galapagos

Wil je met de duikschool of groep vrienden naar Galapagos, vraag naar de groepskorting op een liveaboard.

Combineer de Galapagos Agressor III met een verblijf in de jungle in Equador bij de Tapir Lodge!

 

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen