Galapagos Master

Zeeleeuwen, zee iguanas, hamerhaaien, walvishaaien én meer…..

Reis samenstellen

Galapagos Master

Galapagos eilanden, Ecuador

Vanaf: € 5389,-

Huisje
 • 16 duikers
 • Zee Iguana’s, Hamerhaaien en Walvishaaien
 • Veel duiken rondom Darwin en Wolf
 • 8 & 11 daagse trips

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

De Galapagos Master is een zeer comfortabel een compleet liveaboard schip om de mooie Galapagos eilanden op te verkennen. De Galapagos Master maakt onderdeel uit van de beroemde (én geroemde) Master Fleet. Op de Galapagos eilanden biedt de Galapagos Master meestal 8 daagse en soms 11 daagse (snel vol geboekt) liveaboard trips aan. Beide trips focussen rondom de mooiste plekken op de Galapagos: de Darwin & Wolf eiland.

Dag 1 | Aankomst & check out dive (1 duik)

De crew van de Galapagos Master haalt je op op de luchthaven van het eiland San Cristobal. Of als je de avond van te voren aangekomen bent, dan halen ze je op bij het hotel. Pick-up zal zo rond 14:00 zijn. Het is niet mogelijk eerder aan boord te gaan omdat de crew tot ca 14:00 bezig is het schip gereed te maken voor de trip.

Eenmaal aanboord en helemaal gesettled is het tijd om de administratie te doen, ontvang je zowel een boat safety als dive briefing en maak je je eerste duik. Een check-out dive. Een check-out dive is een eerste duik in rustig water waar je kan kijken of al je duikuitrusting correct functioneert, juiste hoeveelheid lood hebt etc.

Dag 2 | 2 Duiken & Landexcursie North Seymour

Vandaag maken we twee duiken in de ochtend rondom Baltra Island. In de middag is er een land programma op North Seymour Island waar grote colonies Blue Footed Boobies en Frigate Birds gevestigd zijn. Ook is er de kans op zeeleeuwen en zee iguanas. Na de landtour volgt er een stevige

Dag 3 tot 6 (8 daagse trip) of Dag 3 tot 9 (11 daagse trip)

De komende dagen maken we maar liefst 4 duiken per dag rondom Darwin Island en Wolf Island. De duikgidsen beslissen ter plaatse welke duikstekken waar en wanneer gedoken worden maar verwacht sowieso: hamerhaaien, walvishaaien, adelaarsroggen, zeeleeuwen, galapagos haaien en zijde haaien.

Enkele duikstekken rondom Wolf Island:

Shark bay (Wolf), de naam zegt het al. Haaien! Galapagos haaien en hamerhaaien voornamelijk. Maar ook Walvishaaien af en toe en natuurlijk de usual suspects zoals roggen en zeeschildpadden. Én als je heel veel geluk hebt…. dolfijnen en/of walvissen!

The Pinnacle and The Caves (Wolf), in dit gebied vind je een aantal van de beste grotten van de Galapagos. Onderwater zijn er maar liefst 4 grotten goed bereikbaar.

Anchorage – Nachtduik (Wolf), een unieke nachtduik waar je direct onder de boot de ‘red-lipped batfish’ kan tegenkomen. Ook wel bekend als de Galapagos Batfish. Slechts op twee plekken in de wereld kan je deze bijzondere verschijning tegenkomen….. de Galapagos én Peru.

 

Enkele duikstekken rondom Darwin:

Darwin’s Arch (Darwin), helaas is deze beroemde natuurlijke brug in 2021 ingestort. Dat betekend dat het instagram selfie moment letterlijk in het water is gevallen. Maar! Wist je dat het echt hoogte punt van Darwin’s Arch zich altijd al onderwater heeft bevonden? Scholen hamerhaaien en vaak walvishaaien. Hoe fantastisch is dat?

El Arenal (Darwin), haaien, schildpadden en jacks bezoeken allemaal de cleaning stations in de buurt van Darwin’s Arch. Het is meestal het drukste op het steile zandstuk vlak bij waar de arch was. Dit stuk heet El Arenal.

 

Dag 7  of Dag 10 | Cousin’s Rock & Santa Cruz – Highlands (2 duiken)

Op de terug weg naar San Cristobal maken we nog 2 duiken vandaag in de buurt van Santiago Island. Duiksite Cousin’s rock is een driehoekvormige rotsen formatie waar blauwvoetige boobies, bruine pelicanen en Galapagos pelsrobben op leven. Onderwater kan je ze ook tegenkomen en de kans op o.a. adelaarsroggen is hier ook aanzienlijk. Nu is het tevens tijd om je vergrootglas mee te nemen onderwater want hier maak je de beste macroduiken met o.a. de kans op het spotten van zeepaardjes!

S’middags een wandel excursie waar we o.a. gaan kijken bij de Galapagosreuzeschildpadden en het Charles Darwin Research Station op Santa Cruz.

 

Dag 8 of 11 |  Transfer naar de luchthaven van San Cristobal

Helaas al weer de laatste dag. Vandaag wordt er niet meer gedoken maar wordt je na het ontbijt rond 08:30 s’ochtends teruggebracht naar de luchthaven of je hotel. De mooie duikreis zit er al weer op.

8-daagse liveaboard Galapagos Master
vanaf € 5389,- p.p.

 • 7 Nachten verblijf in een Classic Twin of Double share cabin (cabines 1 t/m 4)
  • Single supplement (alleen in een cabine) + €4317,- toeslag
  • Premium cabin +€150,- toeslag (cabines 5 t/m 9)
 • Volpension (ontbijt, lunch, diner)
 • Retourtransfer luchthaven – liveaboard

Exclusief (betalen ter plaatse):

 • $35 Chamber Support Fee
 • $110 Galapagos National Park Fee
 • Fuel Tax
 • TCT-Card $20 (Galapagos toeristenkaart)

Exclusief vlucht.

Vluchtopties Galapagos

Internationale vlucht naar Guayaquil of Quito vanaf € 850 p.p.
Vlucht van Guayaquil of Quito naar Galapagos vanaf € 350 p.p.

Transfers Galapagos

U wordt bij de luchthaven opgehaald door iemand van de Master Fleet die u naar de boot brengt. Aan het eind van de liveaboard op de Galapagos wordt u weer terug naar de luchthaven gebracht. Uiteraard is verlenging op het eiland mogelijk. Pick up/Drop off bij een hotel is ook mogelijk.

Overnachting Galapagos

Wij raden een overnachting in Guayaquil of Quito aan op de heenreis om er zeker van te zijn dat u de vlucht de volgende dag haalt. Op de terugreis kunt u in de meeste gevallen zonder overnachting in een hotel retour vliegen.

Marine Park Fee Galapagos

De Galapagos National Park Entrance Fee en Ingala Migration Control Card kosten ca. $ 110 p.p.

De Galapagos Master van de Master Fleet.

Je verblijft op de Galapagos Master in een Classic of Premium Twin (twee losse bedden) of Queen (een groot 2 pers bed). Cabines 1/m 4 zijn de Classic cabines en bevinden zich op het lower deck. Cabines 5 zit op de Main Deck en cabines 6 t/m 9 op de Top deck. De  Elke cabine heeft een en-suite badkamer en airconditioning.

 
 
 
 
  
 

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen