Galapagos Agressor III

Galapagos Liveaboard uit de bekende Agressor vloot

Reis samenstellen

Galapagos Agressor III

Galapagos, Ecuador

Vanaf: € 5950

Boot
  • Walvishaaien en Galapagoshaaien
  • Onderdeel van de bekende Aggressor vloot
  • Duiken bij Wolff & Darwin
  • Tot 4 duiken per dag

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Galapagos Aggressor III

De Galapagos Aggressor III is gebouwd om de veertien gasten aan boord te laten genieten voor, tijdens en na het duiken. Zo wordt er na het duiken warme chocolade melk geserveerd en staat er een jacuzzi op het dek.

Aan boord van de Galapagos Aggressor III

De hutten hebben allemaal een eigen badkamer met douche en WC, een haardroger, kluisje en TV. Ook de grote salon beschikt over een TV met DVD. Daarnaast is er een secectie boeken en muziek beschikbaar. Op het dek is een gedeelte dat overdekt is en een zonnedek. Er is een jacuzzi aan boord en ook hangmatten ontbreken niet.

Duiken met de Galapagos Aggressor III

Voor alle duikers is er op het verwarmde duikdek een eigen ruimte voor de uitrusting. Er zijn warme douches en cameratafel aanwezig. Meestal worden er drie duiken per dag gemaakt vanaf een dinghy.

Route Galapagos Aggressor III

De Galapagos Aggressor III  een route van zeven nachten.

Dag 1: Aankomst in San Cristobal en inscheping op de Galapagos Aggressor III. Vertrek naar Isla Lobos. Isla Lobos is een broedplaats voor onder meer de blauwvoet Jan van Genten. Het eiland, dat voornamelijk uit basalt bestaat, is vernoemd naar de zeeleeuwen die hier voorkomen.

Dag 2: Cousins is een eiland met steile wanden. Duiken hier betekent voor ieder wat wils. Je kunt er witpunthaaien, hamerhaaien, jagende zeeleeuwen en schildpadden tegenkomen. Een ander hoogtepunt is de school van 30 adelaarsroggen die hier vast verblijft. Als je macro wilt zien, zijn er onder andere zeepaardjes, hengelaarsvissen, kreeften en naaktslakken. Het andere eiland waar vandaag gedoken wordt, is Bartolome, met onder andere het meest gefotografeerde punt van de Galapagos.

Dag 3: Een hele dag bij het eiland Wolf! Voor duikers zijn de eilanden Wolf en Darwin het beste wat de Galapagos te bieden heeft. Deze twee eilanden liggen iets noordelijker dan de Galapagos Eilanden en daardoor is het water iets warmer. Als je scholen hamerhaaien wilt zien, dan is dit de plek! Ook Galapagoshaaien, dolfijnen en tonijn zul je zeker tegenkomen.

Dag 4: Is Wolf al een hoogtepunt, Darwin doet er nog een schepje bovenop. Ook hier kun je op Darwin verschillende soorten haaien en andere grote vis zien. Van juni tot september zijn walvishaaien bijna gegarandeerd in aantallen tot acht walvishaaien per school. De aanwezigheid van tijgerhaaien, blauwe en zwarte marlijn en orca’s maken dit eiland nog mooier. Darwin is het juweel op de kroon van de Galapagos Eilanden

Dag 5: Er wordt nog een dag gedoken bij Wolf en/of Darwin.

Dag 6: Vandaag wordt er een bezoek gebracht aan de plek waar voor het eerst onderzoekers aan land kwamen op de Galapagos, Puerto Egas. Hier is de vulkanische oorsprong van de eilandengroep goed te zien, er zijn verschillende uitgedoofde kraters. Voor de dierenliefhebbers loopt, kruipt, zwemt en vliegt er genoeg rond om te ontdekken.

Dag 7: ’s Ochtends wordt er gedoken bij Gordon Rocks. Ook dit is weer een wall dive. Er is veel te zien: hamerhaaien, verschillende roggensoorten, scholen vis en murenes. In de middag is een bezoek mogelijk aan de hoofdstad van de Galapagos, Puerto Ayora.

Dag 8: De laatste dag, ontscheping en terugvlucht. Einde van een memorabele live-a-board!

Bij de cruise van tien nachten worden de extra dagen gebruikt om langer op Wolf en Darwin te duiken. Bovenstaand reisschema is een voorbeeld. Door omstandigheden kan de route (iets) wijzigen.

8-daagse liveaboard Galapagos Agressor III
vanaf € 5950 p.p.

  • 7 Nachten verblijf in een deluxe tweepersoonshut
  • Volpension (ontbijt, lunch, diner & alle dranken)
  • Retourtransfer luchthaven – Galapagos Aggressor
  • 5 en een halve dag duiken, tot maximaal 3 duiken per dag
  • Landexcursies onder begeleiding van een bioloog

Vluchtopties Galapagos

Internationale vlucht naar Guayaquil of Quito vanaf € 850 p.p.
Vlucht van Guayaquil of Quito naar Galapagos vanaf € 350 p.p.

Transfers Galapagos

U wordt bij de luchthaven opgehaald door iemand van de Aggressor Vloot die u naar de haven brengt. Aan het eind van de liveaboard op de Galapagos wordt u weer terug naar de luchthaven gebracht. Uiteraard is verlenging op het eiland mogelijk. Transfers zijn inclusief.

Overnachting Galapagos

Wij raden een overnachting in Guayaquil of Quito aan op de heenreis om er zeker van te zijn dat u de vlucht de volgende dag haalt. Op de terugreis kunt u in de meeste gevallen zonder overnachting in een hotel retour vliegen.

Marine Park Fee Galapagos

De Galapagos National Park Entrance Fee en Ingala Migration Control Card kosten ca. $ 110 p.p.

Groepsreis Galapagos

Wil je met de duikschool of groep vrienden naar Galapagos, vraag naar de groepskorting op een liveaboard.

Combineer de Galapagos Agressor III met een verblijf in de jungle in Equador bij de Tapir Lodge!

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen