Duiken Zuidpool

Duiken bij het onbekende, witte continent

Reis samenstellen

Duiken Zuidpool

Zuidpool

Vanaf: € 5000

Boot
  • Duiken met zeehonden & pinguïns
  • IJsduiken tussen ijsbergen
  • Aan land op de Zuidpool
  • Comfortabel expeditieschip

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Duiken Zuidpool

Tijdens de duiken kun je zwemmende pinguïns, zeeleeuwen en misschien wel zeeluipaarden zien. De duikplekken variëren van ondiepe ijsduiken, duiken bij drop-offs, duiken vanaf de kant of van zodiacs. De maximum diepte om te duiken is ongeveer 20 meter. De combinatie van zonlicht en de buitengewone ijsformaties zorgt voor een overweldigend, immer veranderend spectrum van kleuren, met een fantastische variëteit aan kleuren en schaduwen. Als je langs de ijsranden duikt zul je de diepe blauwe kleuren niet snel vergeten. Maar er is niet alleen ijs te zien in Antarctica. Onder water tref je zeer interessant leven zoals kelpwouden, zeeslakken, krabben, zeevlinders, verschillende Antarctische vissen en natuurlijk krill.
https://www.youtube.com/watch?v=4BiMVn31oyg

Duikomstandigheden Zuidpool

Deze expeditie is niet voor beginners, je moet een (redelijk) ervaren duiker zijn en je bekend zijn met koudwater- en droogpakduiken (ten minste 20 gelogde duiken). Voor vertrek moet een duikcertificaat overlegd worden, evenals je logboek en een dokters-/gezondheidsverklaring (niet ouder dan twee jaar). Duiken in afgelegen gebieden is niet gevaarlijker dan in andere duikgebieden, als er maar één belangrijke regel in acht wordt gehouden: ‘veiligheid eerst’. Er is een geen decompressiekamer op Antarctica. Medische voorziening is zeer schaars en er is bijna geen infrastructuur. Er is een dokter aan boord van het schip voor eerste hulp, maar de bemanning kan geen gevaarlijk gedrag tolereren. Alle duikers duiken op eigen risico. Als de divemaster vindt dat de duiker niet de benodigde ervaring heeft dan kan hij hem/haar uitsluiten van het duikprogramma. Alle duikers worden geacht om de instructies van de divemaster en gidsen te allen tijde op te volgen.

Duiken Zuidpool: de Plancius

De Plancius is gebouwd in 1976 en heeft tot 2004 gevaren voor de Nederlandse marine. Het is daarna gekocht door Oceanwide Expeditions en compleet gerenoveerd. Het schip biedt plaats aan 116 passagiers in 53 hutten. Van eenvoudige vierpersoons hutten tot twin superior hutten (ca. 21 vierkante meter).
Het schip beschikt over een restaurant, een ruime observatie lounge (met bar ) 5 met grote ramen en een volledig panorama uitzicht, grote open dekken (met walk -around op dek 3). Het schip beschikt over tien 40 pk Zodiacs. De Plancius is niet super de luxe, maar comfortabel en prima ingericht voor verkennende educatieve reizen. Het schip is uitgerust met een diesel-elektrische voortstuwing wat geluiden en de trillingen tot een minimum reduceert. Het is versterkt om door het ijs te kunnen varen. De bemanning bestaat uit ruim 40 personen, waaronder expeditieleiders en een arts

 

Voorbeeldberekening Duiken Zuidpool

  • 10 dagen/9 nachten verblijf aan boord van de Plancius in een 4-persoonshut
  • Volpension (ontbijt, lunch & diner)
  • Landexcursies onder begeleiding van ervaren gidsen
  • Duikpakket van 10 duiken

Bijbehorende vluchten naar Ushaia vanaf € 1.350,- per persoon

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen