Hotel Santa Maria

Hotel Santa Maria | Ontdek de zeefossielen

Reis samenstellen

Hotel Santa Maria

Santa Maria | Azoren

Vanaf: €

Huisje Vliegreis inbegrepen
  • Vlak bij het vliegveld
  • Prachtige natuur
  • Buitenzwembad
  • Duiken van april t/m oktober

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Hotel Santa Maria| Locatie

Op slechts 1 kilometer afstand van het vliegveld ligt Hotel Santa Maria, in de stad Vila do Porto. De stad Vila do Porto kent een rijke geschiedenis en dat is terug te zien. Loop door de middeleeuwse straten en bewonder de architectuur en monumenten. Voorbeelden hiervan zijn het Fort van São Brás, het klooster van São Francisco en de kapel van Senhor dos Passos. Op het eiland kun je heerlijk wandelen. Denk er wel aan dat het niet dicht bij de haven en Divecenter Manta Maria ligt.

Hotel Santa Maria | Accommodatie

Het hotel is van goede kwaliteit, heeft comfortabele kamers en goede faciliteiten. Zo is er een restaurant, buitenzwembad en tennisbaan. De kamers zijn standaard voorzien van airco, WiFi en een balkon. Hotel Santa Maria is schoon, kent vriendelijk personeel en ligt aan zee. In de zomer kun je bij het hotel fietsen huren.

Het on-site restaurant Insula serveert zowel lokale Portugese gerechten als internationale maaltijden. S’ochtends wordt er in het restaurant, in buffetvorm, een heerlijk ontbijt aangeboden Uiteraard kun je ook lekker Vila do Porto in gaan voor lunch en diner.

Manta Maria | Duiken op Santa Maria

Duiken op Santa Maria doe je met de duikschool Manta Maria. Zij hebben maar liefst 3 boten tot hun beschikking om alle mooie duikstekken van Santa Maria te bezoeken. Nitrox is beschikbaar en ook voor de technische duikers onder ons is Manta Maria de perfecte duikschool. Manta Maria is rebreather friendly en biedt naast zuurstof ook helium en trimix aan.

Je kan bij de duikschool alle equipment huren die je nodig hebt en tegen een toeslag zijn er 15L tanks beschikbaar. De diveshop biedt ook snorkel excursies aan en dagtrips naar de Formigas Islets. De Formigas eilanden liggen zo’n 43km van Santa Maria af en staan bekend als een van de beste duikbestemmingen van Europa. O.a. bekend op deze duiksite is het Olympia wrak.

Duiken op Santa Maria betekend mooi helder zicht tot 40 meter. Vanaf juni tot oktober is het de watertemperatuur tussen de 22 en 26C. Zowel in het westen als oosten kan je mooi duiken. Er zijn zowel geschikte duikstekken voor beginners als gevorderde duikers.

Bekijk het onderstaande YouTube filmpje om een idee te krijgen van wat je allemaal onder water kan verwachten!

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen