Cinnamon Chaaya Reef Eillaidhoo

Cinnamon Chaaya Reef Ellaidhoo | Beroemd duikresort midden tussen de beste duikstekken

Reis samenstellen

Cinnamon Chaaya Reef Eillaidhoo

Ari Atol, Malediven

Vanaf: € 1472

Huisje
  • 24-uurs tankservice
  • Meer dan 100 duikstekken
  • ‘Manta-point’
  • Groot huisrif met 6 ingangen

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Cinnamon Chaaya Reef Ellaidhoo

Chaaya Reef Ellaidhoo is een beroemd duikresort dat nog steeds veel duikers aantrekt vanwege de ligging ten opzichte van de beste duikstekken van het Ari Atol. Ook heeft het Chaaya Reef Ellaidhoo een eigen huisrif.

Cinnamon Chaaya Reef Ellaidhoo | accommodatie

Tussen de in totaal 112 kamers van het Chaaya Reef Ellaidhoo zitten superior, beach bungalow en water bungalows.  Alle kamertypen zijn weelderig uitgerust, met in ieder geval mini bar, satelliet TV, Telefoon, haardroger, open-air badkamer met warm en koud water, strandhandoeken en thee en koffiezetapparatuur. Alle accommodaties bieden een fantastisch uitzicht over het palmenstrand of de zee. Het hotel biedt ook zeer eenvoudige standaard kamers aan echter zijn deze achteraf gelegen waar veelal personeel in slaapt. Deze bieden wij u om deze reden niet aan.

Voor de inwendige mens wordt ook gezorgd. Je kunt terecht in verschillende restaurants. Een heerlijk verkoelend drankje nuttig je bijvoorbeeld in de Iruohsnee Bar. Voor totale ontspanning is er een spa. Verder vind je er een discotheek, tennis- en beachvolleybalactiviteiten en een fitnesscentrum.

Cinnamon Chaaya Reef Ellaidhoo | locatie

Vanaf Cinnamon Chaaya Reef Ellaidhoo lijkt de drukke wereld ver weg te zijn. Ondanks dat is het slechts 25 minuten vliegen of 85 minuten per speedboot vanaf Male. Het resort ligt in het noordoosten van het Ari Atol.

Duiken Ari Atol

Een van de duikstekken op het Ari Atol is Manta Point. Manta Point is een platform dat oprijst uit het kanaal dat naar het Ari Atol leidt. Het is een soort hoogland dat zich aan elke kant van het kanaal uitstrekt, van oost naar west. De stroming zorgt ervoor dat de manta’s hier niet meer hoeven te doen dan simpelweg hun bek open te doen en het voedsel naar binnen laten stromen. Shark Thila ligt in het noordelijke deel van het atol en wordt bewoond door de naamgevers, grijze rifhaaien om precies te zijn. Daarnaast zijn er scholen snappers en ontmoeten duikers vaak adelaarsroggen. De napoleonvissen die hier leven zullen de duik zeker opvrolijken.

Er ligt ook een wrak in dit atol. Het wrak ligt in het noordelijke deel en is in 1991 speciaal afgezonken voor duikers. Sindsdien is er een hele groep zwartgevlekte pijlstaartroggen die er hun thuis van hebben gemaakt. Een mooie macroduikstek rond het Ari Atol is Broken Rock. Deze locatie biedt vele zachte koralen en een grote hoeveelheid aan rifvissoorten.

In het noordelijk deel van het kanaal dat uit de Ari Atol naar open zee leidt, rijst een groot platvorm van de bodem op. Dit gebied staat bekend als het ‘Manta-point’. Als je op dit punt op de dezelfde hoogte of dieper dan de manta’s duikt, kun je ze redelijk dicht benaderen. De beste periode om ze te zien is van december tot half april.
Op het zuidelijkste punt van het Ari Atol loopt het rif in een hoek van 45° af naar een op ongeveer 30 meter diepte gelegen vlakke zandbodem. Gedurende het hele jaar kun je hier walvishaaien (zes tot vijftien meter!) tegenkomen, maar de meeste kans heb je in de periode van december tot en met maart. Volle maan vergroot die kans, want dan komt het plankton en dus ook de walvishaaien naar de oppervlakte.

De rijke planktonstroom in dit gebied is een gevolg van de trechter die het Ari Atol en het zuidelijker gelegen Faaf Atol samen vormen. Het Dhiffushi Beru-rif grenst direct aan het tussen de atollen gelegen Ariyaddhoo Channel.

Duikschool Dive & Sail

Vanaf 08:30 in de ochtend kan er al een bootduik gemaakt worden bij deze duikschool. Met de 24-uurs tankservice kan er zelfs op elk gewenst tijdstip gedoken worden op het huisrif. De duikschool is uitgerust met modern materiaal en beschikt over een internationale staff. Er is voor ieder wat wils. Haaien, manta’s, hengelaarsvissen, naaktslakken en schildpadden laten zich bekijken op de meer dan 100 duikstekken in het Ari atol.

8-daagse duikreis Cinnamon Chaaya Reef Ellaidhoo
vanaf € 1472 p.p.

  • 8 dagen/7 nachten verblijf in 2-persoons Superior kamer
  • Verblijf op basis van halfpension
  • 8 kantduiken incl. fles/lood/lucht
  • Transfer luchthaven – eiland en v.v. per speedboot

Verblijfopties Chaaya Reef Ellaidhoo

7 nachten / HP Superior
bungalow
Beach
bungalow
Water
bungalow
01 – 26 september
12 – 31 oktober
€ 1127 € 1230 € 1677
27 sept – 11 oktober € 1153 € 1253 € 1735

– Prijzen zijn per persoon
– Aankomst en vertrek kan op elke dag
– Er is geen minimum verblijfsduur
– 1- en 3-persoonskamers op aanvraag
– Prijzen zijn inclusief transfer per speedboot
– Toeslag volpension € 15 p.p.p.d.
– Toeslag all-inclusive standaard € 35 p.p.p.d.

Vluchtopties Malediven

Internationale vlucht naar Male
bv. met Emirates, Aeroflot, Qatar Airways, KLM, Etihad
vanaf € 550 p.p.

Het is het overwegen waard om een vlucht vanaf Düsseldorf te nemen naar Malé. Over het algemeen zijn deze vluchten gunstiger dan vanaf Amsterdam.

Transfers Ellaidhoo

U wordt bij aankomst op de luchthaven ontvangen door onze agent die een transfer per speedboot naar het eiland regelt. Transfer is € 199 p.p. per retour.

Duikpakketten Dive and Sail

8 kantduiken gedurende verblijf € 345 p.p.
12 kantduiken gedurende verblijf € 486 p.p.
18 kantduiken gedurende verblijf € 696 p.p.
onbeperkt kantduiken gedurende 6 dagen € 479 p.p.

Toeslag bootduiken

Wilt u kantduiken omzetten in een bootduik, dan kunt u dit ter plaatse regelen en betalen. De toeslag is ca. € 15 p.p. voor een 1-tank, ca. € 21 p.p. voor een 2-tank en ca € 37 p.p voor een volledige dagtrip of vroege ochtendduik.

Groepsreis Malediven

Wil je met de duikschool of groep vrienden naar de Malediven, vraag naar de mogelijkheden.

Combineer de reis met een liveaboard en / of een rondreis op Sri Lanka!

*De prijzen zijn gebaseerd op het laagseizoen en onder voorbehoud van prijswijzigingen, stijgingen of veranderende wisselkoersen. De vluchten zijn altijd gebaseerd op de goedkoopst mogelijke boekingsklasse.

 

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen