Cajoma IV | Manta Rhei Liveaboard Komodo

Ontdek Komodo comfortabel op een traditioneel zeilschip.

Reis samenstellen

Cajoma IV | Manta Rhei Liveaboard Komodo

Komodo, Indonesië

Vanaf: € 990,-

Boot
 • Kleinschalige Liveaboard – Max. 8 personen
 • Route van 4 dagen / 3 nachten
 • Airconditioning en En-suite badkamer
 • Jacuzzi

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

De Cajoma IV van Manta Rhei is een traditioneel gebouwd zeilschip. Een mooie Phinisi Schooner voor 8 gasten. Het 30 meter lange schip is gebouwd op zo’n manier dat oude traditionele houtbewerkingsvaardigheden worden gecombineerd met een moderne westerse standaard voor comfort. Alle cabines hebben airconditioning en en-suite badkamers. Er is een ruimdek met voldoende ruimte voor alle duikspullen. Spoeltanks zijn bedoeld om uw camera-uitrusting en andere apparatuur schoon te maken. Vergeet niet om na het duiken te relaxen. Op het zonnedek heb je een geweldig uitzicht terwijl je door Komodo vaart. Ook beschikt de Manta Rhei over een Jacuzzi.

Vaar met de Cajoma IV tussen 29 prachtige eilanden rondom Komodo en duik in een van de meest ongerepte, laatste grensgebieden van de wereld. Bezoek de legendarische Komodo-draken die het park zijn beroemde status hebben gegeven en waan je terug in het Jura-tijdperk. Wanneer u met de Manta Rhei op pad gaat zie u in de meeste gevallen veelvuldig schildpadden, haaien, manta’s en nog veel meer. Elk klein eiland in Komodo heeft een onderwatertuin vol met zeeleven.

Het schip heeft verschillende cabines aan boord. Er is één Master Cabine heeft een groot 2 persoonbed en eigen balkon, ook zijn er 2 Deluxe Double Rooms – ook uitgerust met een 2-persoonsbed én als laatste is er 1 Twin room met 2 losse bedden. Elke cabine is geschikt voor maximaal 2 personen.

Master Cabine

Deluxe Cabine

Twin Cabine

Trips op de Cajoma IV duren in totaal 4 dagen. Deze zijn dus ideaal te combineren met een resort aan land of rondreis. Bij EWDR hebben wij verschillende mogelijkheden. Vraag ons hier gerust naar.

Duikreis Komodo Liveaboard Cajoma IV | Manta Rhei
vanaf € 990,- per persoon

 • 4 dagen / 3 nachten route Komodo
 • Verblijf in een gedeelde 2-persoonshut
 • Volpension
 • 3-4 duiken per dag
 • Bezoek aan de Komodoveranen

Exclusief:

 • Marine Park fee op Maandag t/m Zaterdag €18,- per dag (275.000 IDR)
 • Marine Park fee op Zondag €23,- per dag (350.000 IDR)
 • Vlucht

Programma: Highlights of Komodo

Dag 1: De Liveaboard vertrekt vanuit het kleine havenstadje Labuan bajo.

In de ochtend verzamelt iedereen om 8.30. Samen met de andere gasten wandelen we naar de haven om vervolgens per speedboot naar de Cajoma IV te varen. Maak je geen zorgen over de bagage, dat wordt allemaal geregeld. Na een welkomstdrankje en introductie van de crew en boot varen we het nationale park in. Afhankelijk van de weersomstandigheden en het getij duurt het ongeveer 2 uur om bij de eerste duikstek te komen. Dit geeft u de mogelijkheid om te settelen, de boot te verkennen en te genieten van het fantastische landschap. De cruisedirector geeft 20 minuten voor aankomst op de duikstek een duikbriefing . Na de lunchpauze vaart de boot naar de volgende locatie voor de middagduik. We sluiten de dag af met onze eerste nachtduik dichtbij het eiland Rinca. Na de laatste duik wordt er een heerlijk diner geserveerd.

Dag 2: Komodoveranen en 3 mooie duiken.

Een typische dag op de Cajoma IV begint met een licht ontbijt, een goede kop koffie en een prachtige zonsopgang. Vroeg in de ochten gaan we aan land op Rinca, waar we de Komodoveranen gaan bezoeken. De ochtend is het beste moment om deze legendarische hagedissen van Komodo te zien. De lokale ranger vertelt je alles wat je wilt weten over deze levende fossielen. Tijdens de wandeling op Rinca hebben we een prachtig uitzicht op het park. Een perfecte manier om de dag te beginnen! Na de wandeling serveren we ons uitgebreide ontbijt aan boord en gaan we naar de eerste duikbestemming van de dag. Terwijl we varen, kunt u genieten van de schoonheid van de ongerepte eilanden met hun typische geelachtige kleuren. Gedurende de dag maken we 3 duiken, elk met lange oppervlakte-intervallen ertussen. Aan het eind van de dag heb je de mogelijkheid om een ​​nachtduik te maken of een gemakkelijke wandeling de heuvel op te maken om een ​​spectaculaire zonsondergang te zien met de rokende vulkaan Sangeang op de achtergrond.

Dag 3: Lekker duiken!

Vandaag verkennen we Centraal Komodo onderwater. Verwacht grote pelagische vissen, haaien en mantaroggen te zien. ‘s Middags nemen we de tijd om te ontspannen op het roze strand van Komodo en maken we een wandeling op het eiland Padar om getuige te zijn van een van de meest spectaculaire uitzichten tijdens zonsondergang.

Dag 4: Batu Balong en terug naar Labuan Bajo

Op de laatste dag van de reis maken we nog 3 duiken voordat we terugkeren naar Labuan Bajo. We houden het beste voor het laatst met de meest iconische duikplek van het park: Batu Bolong. Na de laatste duik gaat de liveaboard terug naar Labuan Bajo en arriveert tussen 17.00 – 18.00 uur.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen