Bananaquit Apartments

Reis samenstellen

Bananaquit Apartments

Crown Point, Tobago

Vanaf: €

Huisje
  • Verschillende appartementen en studio’s
  • Centraal gelegen
  • Duiken met R & Sea Divers
  • Dag duikexcursie naar Speyside mogelijk

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

In het zuidwesten van Tobago, bij Crown Point, kun je verblijven in het gezellige pension Bananaquit Apartments. Het pension is vernoemd naar een lokaal vogeltje, namelijk de ‘Yellow Breasted Bananaquit’. Als je er voor kiest om hier te blijven slapen zul je deze mooie vogeltjes zeker tegenkomen.

Bananaquit Apartments in Crown Point

Er zijn verschillende kamer/studio mogelijkheden bij Bananaquit. Zo kun je studio’s, kamers en appartementen boeken voor 2 tot 6 personen. Sommige kamertypes beschikken zelfs over volledige uitgeruste keukens én er is keuze tussen losse bedden of Queensizebedden. Kortom, er is veel mogelijk. Het is ook mogelijk zelfs een bed op een gemengde slaapzaal te boeken.

Alle kamers zijn uitgerust met airconditioning en een balkon of terras. Ook vindt u in de meeste kamers een televisie met DVD-speler én er is WiFi beschikbaar (gratis) in de gemeenschappelijke ruimtes.
Elke ochtend kun je genieten van een Engels/Amerikaans ontbijt dat in het aparthotel gedeelte van de accommodatie geserveerd wordt. Daarnaast is er ook een eigen restaurant waar je terecht kunt voor de lunch & diner. De keuken van het restaurant serveert voornamelijk Engelse en Caribische gerechten en biedt ook vegetarische opties aan.

Bananaquit ligt zeer centraal in Crown Point

De ligging van Bananaquit is ideaal. Binnen een paar minuten bevindt je je in hartje Crown Point waar je kan genieten van een ruime variatie aan restaurantjes en bars. De cuisine is een mix tussen lekker lokaal Caribisch en internationale gerechten. Uiteraard geserveerd met koude Carib biertjes.

Ook ben je vanaf Bananaquit zo op de mooie stranden van Crown Point en bij Pigeon Point. Een tip die wij kregen is om een fiets te huren en per fiets de regio te verkennen. Een leuke bovenwater activiteit, ter afwisseling van de mooie duiken die je bij Crown Point kan maken.

Duiken in Crown Point doe je met R & Sea Divers

In Crown Point werken we samen met de duikschool R & Sea Divers. Deze duikschool is aangesloten bij PADI en biedt dagelijks bootduiken aan naar de mooiste dive sites op Tobago. Bij het duikcentrum, gevestigd in Shepherd’s Inn, kun je verschillende cursussen volgen en ze beschikken over duikequipment die eventueel gehuurd kan worden. Het is zelfs mogelijk, als je met minimaal 4 personen bent, om een dag duiktrip te maken naar de andere kant van het eiland Speyside. Zo zie je beide duiklocaties van Tobago in één vakantie.

Onderwaterleven in Crown Point

Als je in Crown Point gaat duiken, duik je aan de kant van de Caribische Zee. Dit betekend een aangename watertemperatuur van ca 24-28C en een gevarieerd onderwater leven. Typerend voor duiken in Crown Point zijn de indrukwekkende zachte koralen, verpleegsterhaaien, zeeschildpadden en zeepaardjes. Ook zijn er twee wrakken, waarvan één een oude veerboot (de Maverick) en nog een ander schip, maar wat dat precies is, is ons niet helemaal duidelijk. Er bestaat enige twijfel tussen een Man-O-War of Merchantman. Duiken in Crown Point Tobago is zowel geschikt voor beginnende duikers als de meer gevorderde duiker. De meeste duiken zijn vrij ondiep, zo’n 16 a 18 meter, dus goed te doen voor iedereen.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen