Astrea Liveaboard

Zeer scherp geprijsde liveaboard bij Galapagos

Reis samenstellen

Astrea Liveaboard

Galapagos, Ecuador

Vanaf: € 4495

Boot
  • Aantrekkelijke prijs
  • Stromingsduiken
  • Walvishaaien & hamerhaaien
  • Duiken bij Darwin en Wolf

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Astra Liveaboard

De Astrea is een iets kleinere liveaboard, geschikt voor 16 duikers. De Astrea is 25 meter lang. Uiteraard vaart ook de Astrea naar de beste duikstekken van de Galapagos, Darwin en Wolff!

Duikfaciliteiten aan boord van de Astrea

Het duikplatform aan boord van de Astra biedt plaats aan alle duikuitrusting. Er is een cameratafel en verschillende plekken om je camera te wassen in zoet water. Na de duik kun je je afspoelen met een van de twee (verwarmde) douches op het duikdek van de Astrea. Er is NITROX beschikbaar aan boord van de Astrea.

Hutten Astrea Liveaboard

In totaal zijn er 8 hutten aan boord van de Astrea met pek voor 16 gasten. Alle hutten hebben en eigen douche & WC. Daarnaast beschikken de hutten van de Astrea over airconditioning, handdoeken, leeslampjes, genoeg opbergruimte en alle veiligheidsvoorzieningen die je mag verwachten.

Verblijf aan boord van de Astrea

Het eten aan boord is een mix van Ecuadoraanse en internationale gerechten. Het eten wordt opgediend in buffet stijl. Na de duiken liggen snacks klaar

Reisschema Astrea liveaboard Galapagos

Dag 1: aankomst op de luchthaven van Baltra, Galapagos. Na welkom geheten te zijn door de duikgidsen van de Astrea schepen we in op onze liveaboard. Begin van het duikavontuur! Na de lunch is het tijd voor de eerste checkduik om het materiaal en de omstandigheden te testen. Onder water word je welkom geheten door roggen en zeeleeuwen.

Dag 2: duiken bij Bartolomé. De stroming is hier redelijk (maar nog niet extreem) en we duiken met haaien, schildpadden en met wat geluk hamerhaaien. Na de duik is het tijd voor ontbijt. ’s Middags varen we naar Rocas Cousin voor een duik met minder grote vis maar meer rifleven zoals zeepaardjes. Na de derde duik varen we richting Darwin & Wolf voor de echte spectaculaire duiken

Dag 3: Duiken bij Wolf! Zodra we in het water springen wacht de school hamerhaaien als op ons! Naast hamerhaaien gaan we ook Galapagos haaien, manta’s en adelaarsroggen zien.

Dag 4: Duiken bij Darwin eiland, met in totaal 4 duiken bij “Darwins arch”. Gelukkig worden scholen hamerhaaien nooit saai en worden ze afgewisseld met grote scholen tonijn. September is ook de juiste tijd om walvishaaien te zien.

Dag 5: terug naar Wolf Eiland. Nog meer hamerhaaien en walvishaaien.

Dag 6: Na al het hamerhaaiengeweld duiken we vandaag bij het grootste eiland van de Galapagos, Isabela. Dit is een van de plekken om met de mysterieuze mola mola te duiken. ook is dit het thuis van veel schildpadden. Na de duik gaan we aan land om te kijken naar de zoutwaterleguanen en pinguïns.

Dag 7: de laatste duiken van deze reis maken we bij het eiland Pinzon, dat in het midden van de Galapagos archipel ligt. Duiken met manta’s is niet een heel slecht afscheid. ’s Middags varen we terug naar het hoofdeiland baltra voor een bezoek aan het Darwin Research Center en de stokoude landschildpadden die daar wonen.

Dag 8: voor de vlucht terug brengen we nog een bezoek aan de hooglanden van Baltra om de schildpadden in het wild te zien net als de verschillende soorten Darwinvinken.

Vlucht terug naar het vasteland van Ecuador en einde van deze expeditie! Voor of na de reis kun je uiteraard verlengen op de Galapagos of op het vasteland van Ecuador. Zo hebben we een unieke lodge in de jungle van de Amazone waar je kunt vissen op piranha’s. Je kunt ook een week met de Astrea een ‘naturalist’ cruise maken op de Galapagos waarbij het accent ligt op wandelingen en excursies aan land.

8-daagse liveaboard Astrea
€ 4495 p.p.

  • 7 nachten aan boord van liveaboard Astrea
  • Verblijf in een gedeelde 2-persoonshut
  • Transfers luchthaven – haven
  • Volpension en water, koffie, thee en sappen
  • 17 duiken

Vluchtopties Galapagos

Internationale vlucht vanaf Amsterdam
via Guayaquil of Quito naar Galapagos
vanaf €1200 p.p.

Verlenging Galapagos

Uiteraard is het mogelijk om de reis te verlengen op de Galapagos of een jungleverlenging in Ecuador.

Groepsreis Galapagos

Wil je met je duikbuddy’s of duikschool eens echt op een unieke plek duiken? Vraag de speciale groepsprijzen voor een halve (8) of hele boot (16 plekken) aan via info@ewdr.com

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen