Asdu Sun Island

Asdu Sun Island | Duiken op de Malediven zoals het vroeger was

Reis samenstellen

Asdu Sun Island

Noord Male Atol, Malediven

Vanaf: € 2025

Huisje Vliegreis inbegrepen
  • Mei 2017 – april 2018 gesloten ivm renovatie
  • Klein paradijsje in de Noord Malé Atol
  • Colloseum: gegarandeerd haaien!
  • Korte transfer vanaf Male

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Asdu Sun Island wordt vanaf mei 2017 t/m april 2018 gerenoveerd. Het belooft iets heel moois te worden. We houden je op de hoogte zodra het weer boekbaar is.

Eén eilandje is verschoond gebleven van de luxueuze moderniseringsdrang op de Malediven: het Asdu Sun Island. Het eilandje ligt in de Noord Malé Atol, zo’n 50 km ten noorden van Malé. De transfer met de ‘slow’ speedboot duurt ongeveer twee uur.

Asdu Sun Island heeft de charme van de Malediven die het vroeger had. geen grote uitgebreide faciliteiten maar sfeer en authenticiteit.

Accommodatie Asdu Sun Island

Op Asdu Island zijn 30 geschakelde bungalowtjes te vinden. De kamers zijn eenvoudig, maar erg netjes en zeer schoon. Elk huisje beschikt over een ruime slaapkamer met plafondventilator en een aparte badkamer met douche (koud water) en toilet. Tevens beschikt elk huisje over ‘een open door front’, waardoor een frisse wind ‘s avonds lekker naar binnen kan waaien. Alle huisjes staan tussen een weelderige begroeiing op slechts een paar meter afstand van het prachtige strand. Reigers en kalongs (vliegende honden) behoren tot de vaste bewoners van Asdu.

Restaurant Asdu Sun Island

De maaltijden zijn erg goed en gevarieerd. Tradionele currygerechten worden afgewisseld met pasta’s. Vis staat natuurlijk altijd op het menu, deze wordt dagelijks vers voor de deur gevangen. Asdu beschikt over een kleine receptie met een gezellig zitje. Hier tref je ‘s avonds de lokale medewerkers die klaar staan voor een partijtje ‘Maledivisch’ backgammon of een partijtje strandvolleybal. De gezellige bar is tot laat in de avond open.
Op Asdu Sun Island verblijven voornamelijk Italianen.

Duikschool Submaldives

Het kleine huisrif bij Asdu is een waar snorkel- en duikparadijs. Hier kom je erg veel vissen tegen, er zwemmen adelaarsroggen maar ook schilpadden. In de maanden april, mei en juni zijn er meestal manta’s op het huisrif. Bijna alle beroemde duikgebieden in de Noord Malé Atol liggen binnen bereik. Geweldige duikplaatsen zoals het Colloseum (gegarandeerd haaien!) en het aquarium (nog meer vissen en haaien) liggen op slechts 30-40 minuten varen. Ook beroemde duikgebieden in het noordoosten (Helengeli en Eriyadoo) liggen op ruim een halfuur afstand. Vlakbij Asdu ligt Asdu Rock, een beroemde duikplaats waar geen enkel duikschip voorbij vaart. Op verzoek worden ook dagexcursies georganiseerd naar de meer afgelegen duikgebieden. De kleine duikschool op Asdu staat onder Europees management. U kunt hier twee bootduiken per dag maken met de dhoni. De dhoni is het traditionele vervoersmiddel op de Malediven. Door zijn bouw is hij ideaal te gebruiken als duikboot. De kosten voor het vervoer per boot bedraagt circa USD 10, – per persoon.

Duiken Noord Malé Atol

In de Noord Malé Atol vind je het meest bekende van de weinige wrakken die de Malediven rijk is. De Maldive Victory ligt op de 35 meter diepe zeebodem vlak naast de landingsbaan van Hulule. Binnen het barrièrerif staat een minder sterke stroming en je vind er cirkelvormige onderwaterriffen; de Thila’s, met steile rifwanden waar enorme koraaltafels op groeien. Vaak houden zich hier grote bakerhaaien en zeeschildpadden op. Reuzenmurenen verschuilen zich tussen de grote koraalformaties. Verder van het rif af kom je zeker grote scholen vissen tegen, zoals groepen wimpelvissen en vleermuisvissen.

10-daagse duikvakantie Asdu Sun Island | tijdelijk niet boekbaar ivm met renovatie

  • Retourvlucht Düsseldorf – Malé, met Emirates
  • Transfer Malé – Asdu Island per speedboot
  • 8 dagen/7 nachten verblijf in 2-persoonskamer
  • Halfpension
  • 10 duiken incl. fles/lood/lucht

Totaalprijs Asdu Sun Island € xxxx,-* per persoon

*De prijzen zijn gebaseerd op het laagseizoen en onder voorbehoud van prijswijzigingen, stijgingen of veranderende wisselkoersen. De vluchten zijn altijd gebaseerd op de goedkoopst mogelijke boekingsklasse.

Combineer de reis met een liveaboard en/ of een rondreis op Sri Lanka!

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen