Archipelago Resort

Archipelago Resort | Uitzicht op de Indische Oceaan

Reis samenstellen

Archipelago Resort

Vilanculos, Mozambique

Vanaf: € 1985

Huisje Vliegreis inbegrepen
  • Ruime huisjes
  • Voorzien van keuken
  • Duikcentrum Bazaruto
  • ‘Eiland-gevoel’

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Archipelago Resort

De huisjes in Indonesische stijl bieden per stuk ruimte voor 6 personen. Ze zijn voorzien van slaapkamers, een badkamer, woonkamer en een keuken. Elk huisje heeft een veranda met mooi uitzicht op de Indonesische Oceaan. Het restaurant van het resort biedt voor ieder wat wils: van garnalenkebab tot pizza en van piri-piri kip tot visschotels.

Naast het restaurant zit een goedgevulde bar, waar je terecht kunt voor een lekker koud biertje of heerlijke cocktail. Wil je even afkoelen, neem dan een heerlijke duik in het zwembad. Ga je liever echt duiken? Direct aan de accommodatie ligt duikcentrum Bazaruto.

Vilanculos

Vilanculos is vernoemd naar een lokaal stamhoofd. De laatste jaren richt de stad zich steeds meer op het toerisme. Dat is niet zo gek, want Vilanculos is prachtig. Vanaf het strand kun je tientallen meters de zee inlopen. Doordat het ondiepe water ook nog eens kraakhelder is, hoef je niet eens een duikbril op om de bodem te bekijken! De Bazaruto Archipel ligt dichtbij. Deze eilanden kennen een bijzonder en rijk ecosysteem, waardoor er boven water ook veel te zien is. Denk bijvoorbeeld aan roze flamingo’s, pelikanen en visarenden. Maar ook schildpadden. Ook om te duiken is het een geweldige plek, want er is genoeg te zien!

Duikcentrum Bazaruto

Bij het resort vind je duikcentrum Bazaruto. Hier kun je terecht om te gaan vissen, een trip met een boot te maken, met de boot walvissen spotten.. maar natuurlijk vooral: om te duiken!

Of je nu veel of weinig duikervaring hebt, de duiklocatie die je zeker moet bekijken is natuurlijk het wereldberoemde Two Mile Reef. Het staat bekend als een van de mooiste koraalriffen ter wereld. Je ziet er alle kleuren van de regenboog, zowel in koraal als in de vele tropische vissen. Overigens kun je er ook prima snorkelen. Vergeet dus niet je onderwatercamera mee te nemen!

In Ray Alley vind je veel koraal, maar ook veel vissen. Denk dan aan de papegaaivis, murene, garnalen, kreeften en natuurlijk roggen. Ben je een ervaren duiker? Ontdek dan de dieptes van San Sebastian en bewonder manta’s en schildpadden!

Er is nog zoveel meer te zien en zoveel meer mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden via een offerte op maat.

10-daagse duikreis Archipelago Resort
vanaf € 1985,- p.p.

Inclusief

  • Vlucht naar Vilanculos
  • Transfers
  • 7 nachten Archipelago Resort in een 2-persoonschalet
  • Logies en ontbijt
  • 10 duiken rond de Bazaruto Archipel

 

Vlog: Duiken bij Vilanculous, Mozambique

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen