Aqua Galapagos Liveaboard

Misschien wel de beste keuze om de Galapagos te ontdekken

Reis samenstellen

Aqua Galapagos Liveaboard

Galapagos eilanden, Ecuador

Vanaf: € 3639,-

Huisje
  • Slechts 16 duikers
  • Duiken met zeeleeuwen, hamerhaaien en walvishaaien
  • Natuurcruise verlenging soms mogelijk (snorkelen, kajakken en wandelen)
  • Ca. 19 duiken de gehele trip

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Duiken op de Galapagos, voor velen een bucketlist bestemming die nu wel heel realistisch wordt dankzij de vriendelijke prijzen van de Aqua! Vanaf €3639,- per persoon ga jij op 8 daagse duikreis naar de Galapagos. En de route die je gaat varen? Fantastisch!

Dag 1 | Aankomst & check out dive

Vanaf Quito of Guayaquil vlieg je vandaag door naar de Galapagos eilanden (of misschien kies je er voor al een dag eerder aan te komen? Aanrader!). Bij aankomst op de luchthaven controleert customs of je geen plantaardige materialen, onbewerkt voedsel of andere agrarische zaken mee hebt genomen. Daarnaast betaal je bij aankomst $110,- voor de ‘Galapagos National Park entrance fee’. Ze zijn in Ecuador heel zuinig op de Galapagos eilanden en zodra je door de douane heen bent snap je waarom. De Galapagos eilanden en zijn magisch en worden goed beschermd!

Op de luchthaven wordt je opgehaald door een medewerker van de Aqua en via transfer vervolgens naar de boot gebracht. Eenmaal gesetteld volgt er s’middags nog een check out dive bij Baltra North East.

Dag 2 | Cape Marshall & City of Mantas

Vroeg in de ochtend gaan we duiken aan de noordoost zijde van Isabela Island. Hier zijn een aantal fantastische duikstekken waaronder ‘Ciudad de las Mantas’ of te wel; De stad van de manta’s! Hier worden zeer regelmatig reuze manta’s gespot. Het zicht is hier niet altijd fantastisch omdat het water vol plankton zit én dat is nou net de reden waarom de manta’s zo graag op deze plek rond zwemmen. Naast manta’s is er ook kan op verschillende andere roggen, haaien, zeeleeuwen én zeeschildpadden.

Dag 3, 4 & 5 | Darwin & Wolf

Verspreid over 3 dagen en afhankelijk van het weer maak je de komende 3 dagen verschillende duiken rondom Darwin & Wolf. Als het weer het toelaat doen we alle 5 de onderstaande beroemde duikstekken aan:

Darwin’s Arch (Darwin), helaas is deze beroemde natuurlijke brug in 2021 ingestort. Dat betekend dat het instagram selfie moment letterlijk in het water is gevallen. Maar! Wist je dat het echt hoogte punt van Darwin’s Arch zich altijd al onderwater heeft bevonden? Scholen hamerhaaien en vaak walvishaaien. Hoe fantastisch is dat?

El Arenal (Darwin), haaien, schildpadden en jacks bezoeken allemaal de cleaning stations in de buurt van Darwin’s Arch. Het is meestal het drukste op het steile zandstuk vlak bij waar de arch was. Dit stuk heet El Arenal.

Shark bay (Wolf), de naam zegt het al. Haaien! Galapagos haaien en hamerhaaien voornamelijk. Maar ook Walvishaaien af en toe en natuurlijk de usual suspects zoals roggen en zeeschildpadden. Én als je heel veel geluk hebt…. dolfijnen en/of walvissen!

The Pinnacle and The Caves (Wolf), in dit gebied vind je een aantal van de beste grotten van de Galapagos. Onderwater zijn er maar liefst 4 grotten goed bereikbaar.

Anchorage – Nachtduik (Wolf), een unieke nachtduik waar je direct onder de boot de ‘red-lipped batfish’ kan tegenkomen. Ook wel bekend als de Galapagos Batfish. Slechts op twee plekken in de wereld kan je deze bijzondere verschijning tegenkomen….. de Galapagos én Peru.

Dag 6 | Vincente Roca Point & Cape Douglas

In de ochtend gaan we duiken in de kalme wateren bij de inhammen van Vicente Roca Point. Verwacht haaien, pinguins, pufferfish en met een beetje geluk zeepaardjes.
In de middag varen we door naar Cape Douglas waar bovenwater er veel verschillende vogels gespot kunnen worden zoals Comorants en Galapagos Pinguins. Ook is er zelfs kans op de Baleinwalvis. Let onderwater ook zeker weer op voor de Galapagos Batfish.

Dag 7 | Cousin’s Rock & Santa Cruz – Highlands

Cousin’s rock is een driehoekvormige rotsen formatie waar blauwvoetige boobies, bruine pelicanen en Galapagos pelsrobben op leven. Onderwater kan je ze ook tegenkomen en de kans op o.a. adelaarsroggen is hier ook aanzienlijk. S’middags een wandel excursie waar we o.a. gaan kijken bij de Galapagosreuzeschildpadden.

Dag 8 |  Transfer naar de luchthaven

Helaas al weer de laatste dag. Vandaag wordt er niet meer gedoken maar wordt je via een tranfser teruggebracht naar de luchthaven. De mooie duikreis zit er al weer op.

 

8-daagse liveaboard Aqua
vanaf € 3639,- p.p.

  • 7 Nachten verblijf in een tweepersoonshut lower deck
    • Toeslag voor main/upperdeck €170,- p.p.
  • Volpension (ontbijt, lunch, diner)
  • Retourtransfer luchthaven – Aqua

Vluchtopties Galapagos

Internationale vlucht naar Guayaquil of Quito vanaf € 850 p.p.
Vlucht van Guayaquil of Quito naar Galapagos vanaf € 350 p.p.

Transfers Galapagos

U wordt bij de luchthaven opgehaald door iemand van de Aqua ATC die u naar de boot brengt. Aan het eind van de liveaboard op de Galapagos wordt u weer terug naar de luchthaven gebracht. Uiteraard is verlenging op het eiland mogelijk.  In sommige gevallen is het ook mogelijk om een natuurcruise aansluitend of voorafgaand aan de duikcruise te doen op hetzelfde schip. Zie hieronder voor de mogelijkheden.

Overnachting Galapagos

Wij raden een overnachting in Guayaquil of Quito aan op de heenreis om er zeker van te zijn dat u de vlucht de volgende dag haalt. Op de terugreis kunt u in de meeste gevallen zonder overnachting in een hotel retour vliegen.

Marine Park Fee Galapagos

De Galapagos National Park Entrance Fee en Ingala Migration Control Card kosten ca. $ 110 p.p.

 

Combinatie Duik & Natuurcruise 2022

Het schip de Aqua vaart naast duikroutes ook verschillende natuurroutes. Tijdens deze natuurroutes wordt er even niet gedoken maar trekt men er op uit per voet, per kajak en snorkelend. Een aantal van deze natuurcruises zijn direct voor of na de duikcruises. Hieronder het schema voor 2022 met de meest ideale data om beide cruises te combineren – u hoeft namelijk niet eens het schip te verlaten, ideaal!

Eerste cruise Tweede cruise Totaal vanaf prijs
4 Jan Duikcruise – 8 dagen 11 Jan Natuurcruise – 4 dagen € 5170,- p.p.
15 Mar Duikcruise – 8 dagen 22 Mar Natuurcruise – 4 dagen € 5170,- p.p.
22 Mar Natuurcruise – 8 dagen 29 Mar Duikcruise – 8 dagen € 6988,- p.p.
20 Mei Natuurcruise – 5 dagen 24 Mei Duikcruise – 8 dagen € 5848,- p.p.
20 Dec Duikcruise – 8 dagen 27 Dec Natuurcruise – 8 dagen € 7497,- p.p.
20 Dec Duikcruise – 8 dagen 27 Dec Natuurcruise – 4 dagen € 5425,- p.p.

De Natuurroutes

Tip: Klik op de plattegronden om ze te vergroten.

Natuurcruise 4 dagen

Tijdens de 4 daagse natuurcruise ontdek je de fascinerende vogelkolonies op Noord Seymour, de magische reuze schildpadden op Santa Cruz en de verschillende soorten iguana’s op South Plaza. Daarnaast is de kans groot op het spotten van de Galapagos zeeleeuw.


Natuurcruise 5 dagen

We bezoeken de reuzenschildpadden van Espanola Island en de lang iguana’s van Santa Cruz, zee iguana’s van Santiago en de beroemde ‘Chinese Hat’ vlakbij Santiago.  Bij de Chinese Hat is een kleine kolonie Galapagos pinguïns gesetteld. We vervolgen onze weg naar Rabida waar de zeeleeuwen mogelijk liggen te zonnen, hier is er de mogelijkheid te kanoën en snorkelen. Daarna gaan we door naar Bartholomew waar als je geluk hebt je tijdens het snorkelen hamerhaaien, galapagos haaien, mobula roggen en silky sharks spot. Als laatste nog een bezoek aan de Galapagos zeeleeuwen van Mosquera Islet en dan zit deze mooie natuurcruise er al weer op.


Natuurcruise 8 dagen

Tijdens deze cruise doe je alles wat ook op de natuurcruises van 4 & 5 dagen gedaan wordt én nog net iets meer zoals een bezoek aan Cormorant Point waar ook Galapagos Pinguïns wonen. Ook wordt er gestopt bij El Chato reserve waar de Galapagosreuzenschild haar eitjes legt.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen