Alor Divers

Alor Divers | volop duiken op Alor

Reis samenstellen

Alor Divers

Alor | Indonesie

Vanaf: € 2445

Huisje Vliegreis inbegrepen
 • Onbeperkt huisrif duiken
 • 2 bootduiken per dag
 • Woensdag en zondag aankomst
 • Maximaal 12 gasten

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Alort Divers

Ver weg van al het massatoerisme op Bali en zelfs op een plek waar weinig liveaboards zich laten zien ligt het eiland Alor. Via binnenlandse vluchten kost het wat moeite om er te komen. Maar als je eenmaal bij Alor Divers bent, dan weet je ook zeker dat je de enige duiker in de wijde omgeving bent.

Macro, muck en pelagische vissen. Wat wil je nog meer?!

Alor divers | accommodatie

Op Pantar Island ligt het resort van Alor Divers aan een 400 meter lang zandstrand. Ze hebben in het resort alle aandacht besteed aan het in stand houden va nee natuurlijke omgeving en het integreren van de natuur in het Alor Divers Resort. Het Alor Divers Resort heeft maar 6 beach bungalows. Allen hetzelfde ingericht. Met maximaal 12 gasten staan ze garant voor een vriendelijke en persoonlijke service samen met de lokale bevolking en het Westerse management.

De houten bungalows zijn in traditionele Indonesische stijl gebouw waardoor airconditioning niet nodig is. Ze wind waait er heerlijk door heen. Alle bungalows zij n36m2 en hebben hetzelfde interieur. De ruime privé terrassen hebben uitzicht op zee en de straat van Pantar. De bungalows hebben een groot 2-persoonsbed, een glazen wand aan zee met schuifdeuren, ruime badkamer met regendouche en half open achterwand. Er is een aparte ingang naar de badkamer. De kamer heeft een grote opbergkast en een modem voor Wifi ontvangst. Verblijf bij Alor Divers is op basis van volpension inclusief koffie, thee en water.

Alor Divers | Duiken Alor

Bij Alor Divers worden dagelijks 2 bootduiken aangeboden. De boot is geschikt voor 8 personen. Tevens is er een groot huisrif waar onbeperkt gedoken mag worden. Het huisrif van Alor Divers is geopend van 06.00 tot 21.30 uur. De duiken op het huisrif zijn onbegeleid. Ter plaatse kan er een privé-gids bijgeboekt worden.

Duikers die op zoek zijn naar een fantastische duiklocatie moeten naar Alor. Duiken bij Alor Divers valt in de categorie wereldklasse zoals bijvoorbeeld Komodo en Raja Ampat daar ook in vallen. Alor is omringd door helder water met soms wel veertig meter zicht en een aangename temperatuur van achtentwintig graden. Van april tot oktober is het redelijk droog en de nachten verrassend koud. Door het ontbreken van zoet water komen muggen hier nauwelijks voor.

Door de vulkanische oorsprong is de variatie in landschap onder water bijzonder groot: drop off’s, langzaam aflopende wanden, toppen van onder water-vulkanen en grote koraaltuinen. Vele vissoorten zwemmen er in groot formaat langs. Bij Alor kom je geregeld mola mola’s, voshaaien, hamerhaaien, marlijnen en dolfijnen tegen. Verder kom je al het ‘gewone’ rifleven tegen. Bij Alor Divers wordt door de lokale bevolking niet met dynamiet gevist maar met fuiken van bamboe. Hierdoor is het koraal in gezonde staat.

Alor Divers | de reis

Reizen naar Alor vereist een flexibele instelling en een gezonde dosis aanpassingsvermogen. Alor is gelegen in een afgelegen deel van Indonesië. Niet geschikt voor mensen die gesteld zijn op luxe en veel faciliteiten. De natuur en de fascinerende lokale culturen vergoeden het gemis aan comfort ruimschoots. Van toerisme is hier nog nauwelijks sprake zoals op bijvoorbeeld Bali. Het reisavontuur is daarom des te groter. Houdt rekening met onregelmatige vluchten en aanpassingen in het reisschema als er naar Alor Divers gereisd wordt.

De transfer vanuit Alor Airport naar Alor Divers duurt 50 minuten. Vervolgens in zo’n 20 minuten de Pantar Strait over naar Alor Divers. Doe slippers aan want er zal een aantal keer in het water gestapt moeten worden. Welkom bij Alor Divers! De transfers op woensdag en zondag zijn bij de prijs inbegrepen. Als u op een andere dag wenst aan te komen dan is dat mogelijk. Hiervoor betaalt u een toeslag.

Reissom 11-daagse duikreis Alor Divers
€ 2445 per persoon

 • Retourvlucht Amsterdam – Kupang
 • Binnenlandse vluchten Kupang – Alor
 • 1 overnachting in Kupang
 • 7 overnachtingen in een 2-persoons beach bungalow
 • Volpension (ontbijt, lunch, diner, koffie, thee en water)
 • Dagelijks 2 begeleide bootduiken
 • Onbeperkt huisrifduiken (onbegeleid)
 • Taxes en marine park fee
 • Wasserij service
 • Alle benodigde transfers (op woensdag en zondag)

EWDR is een team van maatwerkspecialisten. Wij stellen de reis nauwgezet voor u samen. Voor een exacte prijsopgave voor de verblijfsduur en accommodatie die u wenst, vraagt u een offerte bij ons aan.

*De prijzen zijn gebaseerd op het laagseizoen en onder voorbehoud van prijswijzigingen, stijgingen of veranderende wisselkoersen. De vluchten zijn altijd gebaseerd op de goedkoopst mogelijke boekingsklasse.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen