5-daagse Berlingas duiktrip | Portugal

5-daagse Berlingas duiktrip | Portugal

Reis samenstellen

5-daagse Berlingas duiktrip | Portugal

Lissabon & Berlingas | Portugal

Vanaf: € 530

Boot
 • GEGARANDEERD VERTREK
 • 5 duiken bij Berlingas
 • 2 dagen cultuur in Lissabon
 • Reisdatum: 26 april – 1 mei

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

5-daagse Berlingas duiktrip | Portugal

Zeil en duik mee vanaf een origineel tallship dat dienst doet als liveaboard Santa Maria Manuela bij Portugal en Azoren en rondom Kaapverdië. Deze 5-daagse Berlingas duiktrip| Portugal is een korte duikreis met liveaboard in Portugal van vrijdag 27 april tot en met dinsdag 1 mei 2018. Even tussendoor een korte duikreis met stadsbezoek aan Lissabon, wandelen, duiken, wateractiviteiten en lekker Portugees eten.

Zeilen op een tallship is een onvergetelijke ervaring

Vrijdag 27 april 2018 (diner)

In de ochtend vertrek vanuit Düsseldorf, Brussel of Amsterdam naar Lissabon. Bij aankomst transfer naar de haven waar de liveaboard Santa Maria Manuele aangemeerd ligt. De haven ligt nabij Parque das Nacöes naast de Expo en het zee-aquarium. Afhankelijk van de aankomsttijd kan je op eigen gelegenheid Lissabon ontdekken en even een hapje eten bij Expo of in het centrum. De metro brengt je in enkele minuten daar waar je moet zijn om iets cultuur te snuiven.

TIP: Het is mogelijk om een dag eerder in Lissabon aan te komen en te overnachten zodat je iets langer van deze prachtige Portugese hoofdstad kan genieten.

In het begin van de avond vertrek met de liveaboard Santa Maria Manuela vanuit de haven in Lissabon naar Berlingas. Dit zijn een paar ruige eilanden voor de kust van Portugal. Circa 125 km ten noorden van Lissabon. Deze avond wordt er gevaren. Leer zeilen en zeilknopen, klets met de navigator en kapitein. Uiteraard, als je wilt relaxen en een boek wilt lezen op het dek in een heerlijke ligstoel mag dat ook. Of beneden aan de bar is ook een optie 😉  Het schip heeft een ruime relaxruimte met banken, TV, computer, bibliotheek, bar annex restaurant waar de maaltijden in buffetstijl te nuttigen zijn.

Zaterdag 28 april 2018 (ontbijt, lunch, BBQ)

In de loop van de ochtend komen we aan bij de eilanden groep Ilhas Berlengas. We gaan voor anker en de volgende ochtend gaat het beginnen. De duikers maken zich na het ontbijt op voor de eerste duik. Deze dag staan er in iedere geval 2 duiken op het programma. Ieder ander kan zich vermaken met de wateractiviteiten zoals kajakken, SUP-pen (Stand Up Paddling) en zeilen. Ook is een bezoek aan het eiland een optie. De keuze is aan jou.

In de avond wordt er op het dek een BBQ georganiseerd.

Zondag 29 april 2018 (ontbijt, lunch, diner)

Hetzelfde programma als zaterdag met in ieder geval 2 duiken.

Maandag 30 april (ontbijt, lunch, dinner)

Hetzelfde programma als zaterdag met 1 duik. In de avond al zeilend vertrek naar Lissabon.

Dinsdag 1 mei (ontbijt)

Aankomst in de haven van Lissabon. Check-out tot 12.00 uur. Als je nog Lissabon in wilt gaan, is het mogelijk om de bagage op het schip achter te laten en op een later tijdstip op te halen als je naar de luchthaven gaat. In de avond vertrek richting Nederland.

5-daagse duiktrip Berlingas

5-daagse duiktrip Berlingas | Ilhas Berlengas

Op de 5-daagse duiktrip Berlingas kunnen zowel zeilliefhebbers, duikers als natuurliefhebbers mee. Met de zodiac die aan boord zijn kan je op het ruige, kale en ongerepte rotseiland afgezet worden. Je ziet prachtig rood graniet, hoge kliffen en grotten in zee. Geniet op een idyllisch strandje of loop naar het fort. Berlenga-eiland is een waanzinnige plek die zeker indruk op je gaat maken.

Het eiland Berlenga (of Berlenga Grande) behoort tot de eilandengroep Ilhas Berlengas. De archipel ligt voor de kust van Peniche, 12 kilometer de oceaan in. Berlenga (slechts 1.500 bij 800 meter) is het grootste eiland van de groep en het enige bewoonbare.

Het eiland Berlenga heeft een baai met ijskoud, kristalhelder water, een haventje en beschut strandje. Ook is er het stenen fort São João Baptista, gebouwd op de ruïnes van een klooster. In dit natuurreservaat en broedgebied voor vogels zie je vooral heel veel zeemeeuwen.

Tijdens de trip is het mogelijk om het het eiland te verkennen tijdens een wandeling naar het fort of de vuurtoren (beide met klimmen en trappen). Of stap in een klein zeilbootje of kano die gratis te gebruiken zijn voor een tochtje rondom het eiland. Het is een prachtige manier om de grotten van het eiland te bezichtigen.

Vooral gaat EWDR het om het duiken. Op de zaterdag en zondag maken we zeker 2 duiken en op maandagochtend nog 1 duik. Ter plaatse gaan we in overleg of de mogelijkheden er zijn om een 3e duik op een dag of een nachtduik te maken.

 

 

Gegarandeerd vertrek

5-daagse duiktrip Berlingas
€ 530 per persoon

reisdatum: 26 april – 01 mei 2018

Inclusief

 • 4 overnachtingen liveaboard Santa Maria Manuela
 • 2 dagen Lissabon (indien vroege vlucht heen en late vlucht retour)
 • Verblijf in een 2-persoonshut op indeling
 • 5 duiken
 • Volpension (maaltijden zoals in programma aangegeven)
 • Transfer luchthaven – haven
 • Zeil- en knopen cursus
 • Gebruik van watersportactiviteiten (kajak / SUP)

Exclusief

 • Vlucht Amsterdam – Düsseldorf – Brussel
 • Niet-duiker € 230 korting
 • Huur duikmaterialen € 80 p.p.
 • Entreegelden en vervoer in Lissabon
 • Consumpties aan boord
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Vlucht Lissabon

Het is mogelijk om op donderdag 26 april of op vrijdag 27 april naar Lissabon te vliegen. Op 1 mei gaan we weer retour. Als je nog langer in Lissabon wilt verblijven is dat mogelijk echter niet op het schip. Dan kunnen wij een hotel reserveren.

Vertrek op vrijdag 27 april € 275 – € 325 p.p.

Vertrek op donderdag 26 april € 175 – € 225 p.p.

Vluchten zijn er de hele dag door dus laat maar weten hoe laat je wenst te vertrekken.

5-daagse duiktrip Berlingas

Liveaboard Santa Maria Manuela

Het schip is mooi opgeknapt in de winter van 2017/2018. Het is een comfortabel schip zonder bijzondere luxe. Alle 2-persoonshutten hebben een eigen natte cel met douche en toilet. Het schip heeft ook 4- en 6-persoonshutten met een capaciteit tot 50 personen echter is het uitgangspunt niet voor volledige bezetting te gaan. Het doel is met 20 tot 30 personen, duikers en niet-duikers op reis te gaan. Een boeking van 4 personen wordt bijvoorbeeld in een ruimere 6-persoonshut geplaatst. Het schip is volledig zeewaardig en vaart met een professionele en ervaren bemanning. Ze kunnen alle oceanen over varen.

Tallship & liveaboard Santa Maria Manuela

Om de traditie van het tallship in ere te houden gaan ze eenmaal per jaar een reis over de Atlantische Oceaan naar het noorden van Noorwegen maken om de originele functie van het schip te doen herleven en dat is vissen op kabeljauw. Daarnaast doen ze met het tallship Santa Maria Manuele mee aan Sail evenementen in Amsterdam en Den Helder. In mei 2018 wordt het schip 30 dagen ingezet voor een onderzoeksprogramma van National Geografic voor de kust van Portugal en bij de Azoren.

In oktober / november 2018 vaart het schip van Sal naar Sao Vicente bij Kaapverdië. Deze duikreis is ook via EWDR te boeken. In de zomer van 2019 gaan we ook liveaboard naar de Azoren aanbieden. Het is een unieke liveaboard op Kaapverdië!

De eigenaar van de liveaboard Santa Maria Manuela is een Portuguese retail onderneming, partners van Ahold en Unilever in Portugal. Ze zijn per toeval in het bezit gekomen een 65 meter lange viermaster (zeilschip) via een leverancier die in geldnood kwam en het schip heeft verkocht. Omdat het een 80 jaar oude Stokvis (Bacalhau) visserschip is, vond het bedrijf het belangrijk om het schip varende te houden en een eervolle plaats te geven.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen