Pilli Pipa Fire Fly Ocean Camp

Pilli Pipa : prachtige macrobestemming!

Huisje Vliegreis inbegrepen

Pilli Pipa Fire Fly Ocean Camp

Vanaf: € 1499

Mombasa, Kenia

 • Rating
 • Rating
 • Rating
 • Rating
 • Rating
 • Mooie macro bestemming
 • All-inclusive
 • Safaritent in jungleomgeving
 • Keniaanse gastvrijheid

Mombasa, Kenia

Rond Mombasa liggen een aantal witte stranden en is bij uitstek geschikt als startpunt voor een safari.

Pilli Pipa – Fire Fly Ocean Camp

Dit kleine en gezellig resort / ocean camp is gelegen vlakbij Shimoni, dichtbij de grens van Tanzania, 2 uur rijden ten zuiden van Mombasa. Pilli Pipa word gerund door Harm en Selina. Ze hebben beiden wereldwijd gewerkt als duikinstructeurs voordat ze terecht zijn gekomen.

Je verblijft in een bushtent op het 4 hectare grote stuk grond waarop het Ocean Camp gevestigd is. Dit is een standaard bush tent met een 2-persoonsbed, koffie- en theefaciliteiten en een zitje voor de tent. Het sanitair is om de hoek in een apart gebouwtje. Het is ook mogelijk om in een luxere safaritent te verblijven met uitzicht op Wasini Channel, het kanaal met aan de overzijde Wasini Island. Het is prachtige safaritent met een vast dak en privé steiger. De safaritent is ruim opgezet met 2-persoonsbed met muskietennet, koelkast en zithoek op de veranda. Derde bed kan bijgeplaatst worden. Duiken doe je rondom en in Kisite Marine Park en in het Wasini Channel. Fire Fly Ocean Camp heeft een verrassend huisrif, een mooie muckdive stek met enorme biosiversiteit wat zeker niet onder doet voor de Filipijnen en Indonesië! In één duik vind je hengelaarsvissen, 2 soorten pipe horse, een kortsnuitzeepaardje en een ghostpipefish en veel wat ander leuk spul.

Met ruim 400 soorten naaktslakken staat Kenia op de 4e plaats van de wereldranglijst

Kenia heeft ook ideale omstandigheden om een padi open water of Advanced open water cursus te volgen. Een duikpermit voor Kisite Mpunguti Marine Park is $25 p.p.p.d., ter plaatse te betalen. Je duikt niet elke dag in het Marine Park, dit wordt aldaar in overleg bepaald.

Kisite Nationaal Park heeft een groot rif en staat bekend om de dolfijnen, schildpadden, het gevarieerde koraalleven en veel verschillende gekleurde tropische vissen. De duiken maak je veelal tot 15 meter dus lekker veel lichtinval en lange duiken!

Op safari

Combineer je duikvakantie met een aantal dagen safari in het Tsavo Nationaal Park. Je maakt een aantal game drives om ‘The Big Five’ te spotten. Je verblijft in een safari lodge net buiten de poorten van het park. Waanzinnige belevenis.

9-daagse duikreis Fire Fly Ocean Camp
vanaf € 1499 p.p.

 • Vlucht naar Mombasa
 • 7 overnachtingen in een 2-persoons bushtent
 • Verblijf obv all-inclusive
 • 10 duiken (5  dagen / 2 per dag)
 • Transfer luchthaven – Shimoni

10% korting tijdens END OF YEAR SALE 23/12/2017 t/m 06/01/2018

Vliegticket Kenia

Bovenstaande reissom is inclusief onderstaande vlucht in de laagste boekingsklasse.

Internationale vlucht naar Mombasa
o.a. met Turkish Airlines, Kenya Airways en KLM
ca. € 669 p.p.

Duiken Kenia

Wil je langer verblijven, vraag dan naar uitbreiding van jouw duikpakket.

Upgrade naar safaritent€ 15 p.p.p.n.
Extra nacht- of dagduik€ 42 p.p.

1-persoonstoeslag, 3e bed en verlenging op aanvraag. Huur uitrusting ter plaatse.

Groepsreis duiken Kenia

In november 2017 wordt er door de NOB een groepsreis naar Kenia georganiseerd. Inclusief cursus en NOB-boek Onderwaterbiologie Wereldwijd door Rob Kool.

Wil je met de duikvereniging of duikbuddy’s duiken in Kenia? Elke 11e persoon krijgt het verblijf en duikpakket gratis. Vraag naar de groepstarieven door  een offerte aan te vragen.

Naar top van pagina